|
JFK’i kim öldürdü? (Sansürsüz!)

1963’teki John F.Kennedy Suikastı’nın soruşturması üzerinde uzun yıllardır gizlilik kararı vardı. 1992’de ABD Kongresi soruşturma belgeleri için yirmi beş seneliğine gizlilik kararı almıştı. Bu uzatma, 1992’ye kadar olan yirmi dokuz yıllık sansürün üzerine eklenmişti.


Baba Bush dönemindeki 25 yıllık uzatmanın süresi geçen hafta içinde doldu: 3100 belgeden 2800’ü yayınlandı…

CIA’in Donald Trump’a baskısıyla 300 belgeye 6 ay daha gizlilik şerhi konuldu. Altı ay sonra yeni bir uzatma kararının çıkabileceğini öngörmek zor değildir.

*

Aradan geçen elli dört yıl boyunca özelde CIA, genelde Amerikan Derin Devleti; Kennedy Suikastı’nın sahne arkasını itina ile kararttı. Bundan sonra da karartacaktır!

Sadece getirilen uzatmalı sansürlerle değil, başta Warren Komisyonu’nun gerçekleri örtbas etmesiyle ve dahası
onlarca kişinin seri cinayetlerle ortadan kaldırılmasıyla
Kennedy Suikastı’nın arkasındaki Derin Karargâh’ın üzeri örtüldü!

ABD, aynı zamanda “başkanını katleden” devletin adıdır.

Rockefeller Ailesi’nin son sözü söylediği Amerikan Derin Devleti’nin kararıyla; suikast organizasyonunda FBI, CIA ve Pentagon birlikte çalıştılar. Tetikçiliği ise CIA timleri yaptı!

Bu bir “komplo teorisi” değil; gerçeğin ta kendisidir…

JFK Suikastı hakkında uzun senelerdir “Geçin bu komplo teorilerini!” diyerek “sayısız kanıta rağmen” ısrarla hakikatin üzerini örtmeye çabalayanlar; komplonun uzantısı olarak etki ajanlığı yaptılar.

*

Hakikat yıllar önce ortaya çıkmasına rağmen, bugün bile Lee Harvey Oswald “Kennedy’nin katili” olarak sunuluyor!

Bu devasa yalan, 54 yıldır “sadece Amerikan kamuoyuna değil tüm dünyaya” afiyetle yedirildi; yedirilmeye de devam ediliyor.

Warren Komisyonu, Lee Oswald’ın suikastı
“tek başına planlayıp gerçekleştirdiği”
sonucuna varmıştı! Komisyonun üyeleri mi; hepsi Derin Amerika’nın mutemet adamlarıydı!
Tetikçi ilan edilen Oswald
“Ben yapmadım. Masumum, ben sadece bir kurbanım!”
derken doğruyu söylüyordu.
22 Kasım 1963’te Dallas’taki suikastın organizasyonunu yapanlar, Oswald’ı
“yem”
olarak kullanmışlardı…

Suikastın gerçekleştirildiği Elm Caddesi’nin köşesindeki kitap deposunda gözetleme yapmak üzere görevlendirilmişti.

Kennedy’ye ateş edenler arasında Oswald yoktu!

Başkanın vurulduğu esnada kitap deposunun bulunduğu binanın ikinci katındaki kafeteryada yemek yiyordu…

Suikasttan burada haberdar olduğu kesindir! Cinayetten yarım saat sonra bir sinemada yakalandı ve anında “suikastçı” olarak ilan edildi! Ona çalıştığı binada gözcü rolünü verenler, “belli bir saatte o sinemada buluşacaklarını” söylemişlerdi!

Oswald, kendisi için yazılan senaryoyu fark ettiğinde iş işten geçmişti. On iki saat boyunca sorguya çekildi, ne var ki anlattıklarının tek kelimesi dahi kaydedilmedi…

Suikast günü tüfeğini ateşlemediği de kanıtlandı:
Oswald’ın silahı,
Edgar Hoover
’ın yönetimindeki
FBI
’a gönderilmiş; böylelikle delil karartılmıştı!

Televizyon haberlerinde, suikastın ilk dakikalarından itibaren “Bütün deliller Oswald’ın Başkan’ın katili olduğunu gösteriyor” denildi. ABD medyasında, mütemadiyen Lee’nin “Azılı Marksist ve Castro taraftarı olduğu” yalanı pompalandı!

Warren Komisyonu’nun Eylül 1964’te yayınlanan raporu Oswald’ın “bir komünist olduğunu” iddia ediyordu…

1963 yılı yazında Fidel Castro yanlısı bildiriler dağıtan büronun; “Küba liderinden ziyadesiyle nefret eden” FBI’ın ajanları tarafından örgütlendiği ifşa oldu!

Bu bildirileri dağıtanlardan birisi de Oswald idi!

O günlerde yerel bir televizyonda açık oturuma çıkarılan Oswald “Ben bir Marksist Leninist’im” diyordu! Senaryoda “boşluk” yoktu! Sonradan, Oswald’ın 1959’da “SSCB’ye iltica edişinin” de hesaba dâhil olduğu anlaşıldı. Daha öncesinde ise Rusça eğitimi almıştı. Bu göstermelik ilticadan önce Oswald’a CIA tarafından Marksizm eğitimi verildiği de ortaya çıktı…

Başkan Kennedy’nin bile bazı üst düzey generallerce “komünistlikle” suçlanabildiği bir dönemde; Oswald “vazife icabı” gittiği SSCB’den ABD’ye dönüşünde “nedense!” hiç sorgulanmamıştı.

ABD’nin en anti-komünist eyaletlerinden olan Teksas’ta Komünist Partisi üyesi olmak yirmi yıl hapis cezası demekti: Buna karşılık, Dallas kentinde Oswald gibi bir “komünistin!” işe alınmasında belediyece “hiçbir mahzur görülmemişti!”

*

Suikasttan iki hafta önce; Oswald, FBI’ı ziyaret etmişti.

Bu süreçte, CIA ajanı
Clay Shaw
ile de irtibattaydı!

Shaw, Elm Street’te JFK’e çapraz ateş açan üç ayrı suikast timinin organizasyonunu yapan isimdir! Suikastın ertesi günü Clay Shaw Oswald’a avukat buldu! Life dergisinin kapağında ise Oswald’ın elinde tüfekle “fotomontaj” resmi yayınlandı!

Oswald, -JFK suikastından iki gün sonra- Jack Ruby adlı bir Polonya Yahudisi tarafından “gazetecilerin” ve de “CIA ile FBI ajanlarının gözleri önünde” öldürüldü!

#ABD
#John F.Kennedy
#Sukiast
6 yıl önce
JFK’i kim öldürdü? (Sansürsüz!)
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset