|

15 Temmuz afişleri Avrupa yollarında

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Paris Şubesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması için Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerde yolcu taşıyan Türk seyahat firmasının filosundaki otobüslere afiş astı.

Yeni Şafak
14:47 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 14:51 - 21/07/2017 Cuma
AA
15 Temmuz afişleri Avrupa yollarında.
15 Temmuz afişleri Avrupa yollarında.

Fransa merkezli firma, 20'ye yakın otobüse Fransızca ve İngilizce "15 Temmuz sonsuza kadar hafızalarımızdan silinmeyecek", "15 Temmuz 2016 Türk halkının darbecilere karşı zaferin yıl dönümüdür", "Türkiye'de demokratik yolla seçilen hükümeti her zaman destekleyeceğiz" ifadelerinin bulunduğu afişler astı. Afişler, yaklaşık bir ay otobüslerin üzerinde kalacak.

MÜSİAD Paris Şubesi Başkanı Hakan Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla genel merkezlerinin direktifleriyle tüm Avrupa ülkelerinde çeşitli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Darbe girişimini Avrupalılara anlatmanın en iyi yollarından biri olduğu için otobüslere afiş asmaya karar verdiklerini söyleyen Kalaycı, yolcu firmasının sahibi olan MÜSİAD Paris Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Salih Cengiz'in desteğiyle projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Kalaycı, Fransa başta olmak üzere Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, İspanya ve Portekiz gibi ülkelere seferler düzenleyen firmanın filosundaki 20 otobüse yerleştirilen afişlerle sadece Fransız halkına değil tüm Avrupa ülkelerindeki insanlara mesaj vermek istediklerini dile getirdi.

Kalaycı, "15 Temmuz bizim ortak acımız. Dünyanın da bunu bilmesini ve anlamasını istiyoruz." dedi.

Fransız medyasında 15 Temmuz hakkında algı operasyonu yürütüldüğü değerlendirmesinde bulunan Kalaycı, Fransızlara 15 Temmuz acısının ve halkın zaferinin en iyi şekilde anlatılması gerektiğini vurguladı.

MÜSİAD Paris Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz de darbe girişiminin Türk milletinin ortak acısı olduğunu, yurtdışındaki Türk vatandaşlarını da derinden etkilediğini ifade ederek, afişlerin olduğu otobüslerin geçtiği ülkelerdeki bazı vatandaşların tepkisiyle karşılaştığını, bu sebeple afişlerin risk olduğunu ancak bu riski göze aldıklarını söyledi.

Darbe girişiminin uluslararası boyutu olması nedeniyle dünyaya Türkiye'nin haklılığının anlatılması gerektiğini dile getiren Cengiz, Türkiye hakkındaki olumsuz düşünceleri değiştirmeye çalıştıklarını anlattı.

#Fransa
#Paris
#15 Temmuz
7 yıl önce
default-profile-img