|

15 Temmuz anıları kitap oluyor

Taksim Meydanı’nda “Millet destanını yazıyor” sloganıyla açılan ve vatandaşların 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin duygu ve düşüncelerini yazdığı anı defterleri kitap haline getiriliyor. Vatandaşların kaleme aldığı hatıralar 27 adet defterde saklanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/09/2016 الإثنين
Güncelleme: 21:53 - 4/09/2016 الأحد
Yeni Şafak

Taksim'de, vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin duygu ve düşüncelerini yazmaları için açılan 27 anı defteri, Beyoğlu Belediyesi tarafından kitap haline getirilecek. Beyoğlu Belediyesi, darbe girişiminin ardından, vatandaşların yaşadıklarını aktarması için “Millet destanını yazıyor” sloganıyla Taksim'de anı defterleri açmış, anıların sığmadığı defterlerin sayısı bir süre sonra 27'ye ulaşmıştı.



KİMİ YAZDI KİMİ ÇİZDİ


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, demokrasi nöbetlerinde vatandaşların kendilerini ifade etme isteklerinden hareketle, “Millet destanını yazıyor” sloganıyla meydanlarda anı defterleri açtıklarını, vatandaşların defterlere günlerce yaşadıklarını ve hislerini yazdıklarını ifade etti. Demircan, "Yetişkinlerin duygularını yazmaları, çocukların ise içlerinden geçeni çizmelerini sağladık. Ortaya bu hatıra defterleri çıktı. Bunlar tarihe ışık tutacak yazılardır. Yazılar, geleceğin Türkiye'sinin demokrasisi açısından ve halkın iradesine sahip çıkmasının anlaşılmasına kanıt olacak” şeklinde konuştu.



GERÇEK HİSSİYATLAR BURADA


Demircan, anı defterlerine yazılanları okuduğunda insanların gözyaşlarını tutamadığını dile getirerek, “15 Temmuz, Türkiye için çok önemli bir kırılma noktasıdır. Bu açıdan anı defterlerini kitap haline getirmemizin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Bu defterler bizlere çok şey öğretiyor. İlla şu tarihte kitaplar basılacak diye bir şey yok. Elimize kaç kitap olacak bu da henüz kesin değil. Ancak en azında önümüzdeki yıl 15 Temmuz'da eserlerin ellerimizde olmasını planlıyoruz. Bunun hazır olduğunu hissettiğimiz anda hemen basılacaktır" dedi.



Su içerken ateş ettiler


Bazı vatandaşların, o geceyle ilgili yazdığı anılardan bazıları ise kağıda şöyle dökülmüş; “O tarihi günde belki şehadet şerbeti nasip olur diye oradaydım. Ateş edilmeden 20 saniye önce elimdeki su şişesinden bir yudum su almak istedim. En öndeydim. Suya saygıdan çöktüm. Su içerken ateş ettiler ve bir yudum su şehadetime engel oldu. Yerime geçen şehit oldu. Aziz şehitler ben burada sıramı bekliyor, su bile içmiyorum rahat uyuyun.” “15 Temmuz akşamı darbe olduğunu ilk duyduğumda korktum. Sonra ardından biraz zaman geçti ezanlar, selalar okunmaya başladı ve ben önce umutlandım. Sonra en sevdiğim ses olan Recep Tayyip Erdoğan sesini televizyondan duydum ve meydanlara indim.”



#15 Temmuz
#FETÖ
#Beyoğlu Belediyesi
#Ahmet Misbah Demircan
٪d سنوات قبل