|

Hainlere fırsat vermeyin

15 Temmuz gecesi şehit düşen ve adı bir okula verilen Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar’ın eşi 6 çocuk annesi Nuray Anar, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere seslendi. Anar, “Gençler size diyorum! hainlere asla fırsat vermeyin. Vatan sevgisiyle okuyun” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:43 - 25/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine engel olmak için 15 yaşındaki oğlu ile birlikte gittiği Akıncı Ana Jet Üssü'nde şehit düşen Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar'ın ismi 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen FETÖ'ye ait okula verildi.



VATAN SEVGİSİYLE OKUYUN


Adı, Ali Anar Anadolu Lisesi olarak değişen okulda ilköğretim haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Törende konuşan şehidin eşi Nuray Anar, hainlere fırsat vermemeleri için gençleri uyardı. Şehidin eşi, vakur duruşuyla çıktığı kürsüde hain darbe girişimi gecesi yaşananları ve eşini anlattı. Eşi ve 6 çocuklarıyla çok mutlu bir aile olduklarının altını çizen Anar, gençlere şöyle seslendi; "Gençler size diyorum, öyle bir imanla, vatan sevgisiyle okuyun ki, o kadar kendinizi zorlayın ki böyle hainlere fırsat vermeyin. Benim size tek tavsiyem bu. Şimdi 6 çocuğumuz yetim kaldı. Ben çocuklarımız için ayakta duruyorum. 15 yaşındaki oğlumu bu acıyla yatılı okula gönderdim. Okusun, vatana milletine hain olmasın diye. Yuvalar yıkılmasın, yavrular yetim kalmasın, biz size büyük bir ders olalım.



GURUR DUYDUM


Türkiye'yi kötü insanlara bırakmayın. Okula eşimin adının verilmesi gurur verici. Benim Alim kendini 15 Temmuz'da duyurdu. Burada yetişen öğrencilerinde Şehit Ali Anar Anadolu Lisesi olarak eşimin ismini duyurmalarını istiyorum.”






#15 Temmuz
#Ahi Mahallesi Muhtarı
#Ali Anar
8 yıl önce