|

"Ölümü göze aldık"

Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne yüzerek gelen Burak Hanedar ve Sunay Köktentürk Yeni Şafak'a konuştu. Yoğunluktan alana giremediklerini ve son çare olarak yüzerek gitmeyi tercih ettiklerini söyleyen iki genç, “Yüzlerce gemiye rağmen ölümü göze aldık” dedi.

Yeni Şafak ve
12:07 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 13:02 - 9/08/2016 Salı
Yeni Şafak
Sağdaki Sunay Köktentürk
Sağdaki Sunay Köktentürk

FETÖ'cü askeri cuntanın 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlendi. Yenikapı'da düzenlenen mitingine yaklaşık 5 milyon vatandaş katıldı. Milyonların karadan ve denizden akın ettiği meydana doluluktan giremeyenler farklı alternatifler denedi. Bunlardan en dikkat çekeni ise yüzerek miting alanına gelmeye çalışan iki gençti.



Yenikapı miting alanına yüzerek ulaşmaya çalışan iki genç Yeni Şafak'a konuştu. Alan dolduğu için girişlere izin verilmediğinden bu yolu tercih ettiklerini belirten Sunay Köktentürk, “Önce karadan gelmeye çalıştık. Çok yoğun olduğu söylenince vapurla gitmeye karar verdik. Bu sefer de alan tamamen dolduğu için vapurları iskeleye yanaştırmadılar. Biz de Yenikapı Fener'den atlamaya karar verdik" dedi. Vatan aşkı için mitinge alanda olmak istediğini vurgulayan Köktentürk, “Profesyonel yüzücüyüm. Yüzlerce vapur ve onların oluşturduğu dalgalara rağmen vatan ve millet aşkıyla, Cumhurbaşkanımızı görmek isteğiyle ölümü dahi göze aldık" diye konuştu.



TARİHİ GÜNE ŞAHİT OLMAK İSTEDİK


Tarihi mitingde bizzat bulunarak tarihi anı yaşamak istediklerini vurgulayan Burak Hanedar, “Darbecilere karşı duruşumuzu belli etmek, Cumhurbaşkanımızı görmek için miting alanına gelmek istedik. Tüm yollar ve girişler kapalı olduğu için son çare yüzerek karşıya geçelim dedik. Milletimizle beraber bu milli coşkuyu yaşamak istedik. Her şeyi göze aldık. Amacımız o tarifsiz atmosferi TV'den seyretmek yerine bizzat yaşamaktı" açıklamasında bulundu.
















#Yenikapı
#Demokrasi mitingi
8 yıl önce