|

Teşekkürler Türkiye

Türkiye tarihinde benzeri yaşanmayan ihanet hareketine Türk milleti, müthiş bir birliktelikle karşılık verdi. 15 Temmuz gecesinden bugüne vatan savunması için evlerini değil sokakları koruyan 50 milyon kişi, sandıkta sağladığı demokrasiye meydanlarda sahip çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:55 - 7/08/2016 Pazar
Yeni Şafak

Örgütler arasında en sinsi yapılanmaya sahip Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 15 Temmuz'da vatanın birliğine, toprağına ve bayrağına peşkeş çekti. Üniformalı teröristler olarak tarihe geçecek örgüt militanlarıyla ülkenin geleceğine kastetti. Şimdiye kadar demokrasiyi sandığa giderek sağlayan millet, bu kez vatanını, bayrağını, geleceğini kurtarmak için, demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara meydanlara döküldü. Darbe girişimine en sert yanıtı da yine bu alanlarda verdi.





MİLLET GÖZDAĞI VERDİ


FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı yapmaya çalıştığı darbe girişimine Türk halkı, 7'den 70'e, İstanbul'dan Hakkari'ye, Trabzon'dan Diyarbakır'a meydanlara sokaklara caddelere inerek dur dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sokaklara, meydanlara inin' talimatını emir telakki eden vatandaşlar, o tarihten bu yana meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak darbecilere gözdağı verdi. Evlerine girmeyi akıllarından bir saniye bile geçirmeden günlerce parklarda meydanlarda sabahladı.



BİRLİK NE DEMEK GÖSTERDİK


Meydanları hınca hınç dolduran, kadın, erkek, çocuk demeden, bayrağını alanın milli şuurla sokaklara koştuğu o günlerde toplam 50 milyon kişi, Ak Partilisi, CHP'lisi MHP'lisi HDP'lisi o gece tek yürek oldu. Türk demokrasisinin son 14 yılda geldiği nokta halkın sadece oy verdiği değil sandığına ve demokrasisine sahip çıktığını ve ülkemiz üzerinde ihanet emelleri barındıranlara karşı da tek yürek olduğunun kanıtı niteliğindeydi.


#FETÖ
#İstanbul
#Hakkari
#Demokrasi mitingi
8 yıl önce