|

15 Temmuz korsan darbe bildirisi!

Türkiye’nin en tarihi gecelerinden biri olan ve 15 Temmuz gecesi TRT binasına baskın yapılmış ve korsan bir darbe bildirisi okutulmuştur. 300 darbeci asker TRT’nin Ankara’daki Genel Müdürlük binasına baskın yapmış ve korsan bildiriyi silah zoruyla okutmuşlardır.

Yeni Şafak
11:06 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 11:22 - 11/07/2017 Salı
Diğer
15 Temmuz korsan darbe bildirisi!
15 Temmuz korsan darbe bildirisi!

15 Temmuz korsan darbe bildirisi tarihin en kötü günlerinden biridir. Ülkenin bütünlüğüne kast eden FETÖCÜ darbeciler, TRT’nin binasına baskın yapmış ve darbe girişimini başarılı gibi gösterebilmek adına korsan bir bildiri yayınlamışlardır. Darbe girişiminin başarısız olması ve TRT’nin darbecilerden kurtulmasının ardından sunucu Tijen Karaş: “Meslek hayatımın en zor yayınını silah zoruyla yaptım” açıklamasında bulundu.

TRT’de korsan bildiri okuttular

TRT’nin Ankara'daki Genel Müdürlük binası, darbeci askerlerce hedef alındı.

TRT’nin Ankara’daki Oran Yerleşkesi'ne giriş ve çıkışları kontrol etmekle görevli polis ekibini aşan 300 darbeci asker, TRT binasını işgal etti.

TRT’nin televizyon ve internetteki yayınlarının durdurulmasından sonra Yarbay Ümit Gençer TRT ekranlarında ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin’ hazırladığı bildiriyi okumak için kamuflajını çıkartıp tören kıyafetini giydi.

Stüdyoda kamuflajını çıkartıp tören elbisesini giyen Gençer, darbecilerden gelen emirden sonra bildiriyi okumaktan vazgeçti.

Başbakan Binali Yıldırım da aynı saatlerde TRT’de canlı yayına bağlanmak istedi. Ancak TRT’nin darbecilerin işgalinde olması nedeniyle bağlantı sağlanamayınca NTV ile temasa geçildi. NTV’nin yayınına bağlanan Başbakan Yıldırım, yaşananların bir ‘kalkışma’ olduğunu söyledi.

Tijen Karaş: "Meslek hayatımın en zor yayınını silah zoruyla yaptım"

Darbe girişimine kısa süreliğine kontrolü sağlayan darbeciler yayına ara verirken, daha sonra TRT spikeri Tijen Karaş’a korsan darbe bildirisini okuttu.

“Anayasa ve kanunların sistematik bir şekilde ihlal edildiği, laik ve demokratik hukuk düzeninin fiilen ortadan kaldırıldığı” suçlamalarının yapıldığı metinde, darbenin amacı olarak:

'-Cumhuriyetimizin kazanımlarının karşı karşıya kaldığı tehlikeleri bertaraf etmek.– Hukuk devleti önündeki fiili engelleri ortadan kaldırmak.– Laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti ilkesi üzerine oturan anayasal düzeni yeniden tesis etmek.' ifadeleri kullanıldı.

Yeni Şafak ve TVNET korsan bildiriyi tanımadı

15 Temmuz gecesi çok sayıda televizyon kanalı ve internet sitesi TRT ekranlarında okutulan ve korsan bir şekilde yayınlanan 'darbe bildirisini' yayınlarken yenisafak.com ve TVNET sorumlu yayınclığını göstererek bildiriyi hiçbir şekilde tanımadı. Birçok medya kuruluşunun 'TSK yönetime el koydu' ifadeleriyle yer verdiği ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin korsan darbe bildirisi, Yeni Şafak sayfalarında ve TVNET ekranlarında yer almadı.

#15 Temmuz
#15 Temmuz darbe bildirisi
#Korsan darbe bildirisi
7 yıl önce