|

1 dolarlar Aytav’dan

FETÖ'cülerden çıkan şifreli 1 dolarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ByLock yazışmalarında dolarları firari Erkam Tufan Aytav'ın dağıttığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 02:05 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Firari Erkam Tufan Aytav
Firari Erkam Tufan Aytav

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kriptolu haberleşme programı ByLock yazışmaları çözülmeye devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iki FETÖ militanının konuşması dosyadaki yerini aldı. Çözümlenen konuşmayla beraber ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ üyelerinden çıkan 1 dolarların kim ya da kimler tarafından dağıtıldığına ilişkin önemli bir ipucu yakalandı.

BYLOCK’TAN ORTAYA ÇIKTI

Konuşmada FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in Onursal Genel Başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı firari Erkam Tufan Aytav tarafından FETÖ üyelerine dağıtıldığı ifade ediliyor. Aytav’ın FETÖ üyelerine hangi miktarda 1 dolar aktardığı ise inceleniyor.

ATAŞEHİR’DEN ALIRIM!

İki FETÖ militanının kendi aralarındaki konuşmalarında şu ifadeler yer alıyor: “Bir mail gönderdim size? -Sizin ev ne tarafta? -Mustafa Kemal’e yakın. -Erkan Bey’de 1’er Dolar’lar var yarın için. Alabilir misiniz ondan. Şimdi veya sabah. İstediğiniz yere getirir. Şimdi veya sabah alabilirsiniz. -Tamam sabah alayım. 7.50’de Ataşehir Deniz Gezmiş Park önünden olabilir. Erkan Bey ben de ekli değil. Sizin D.Ç ile ile ilgilenen miydi. Ali Bozyiğit mi?” FETÖ’ye bağlı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı görevini üstlenen Erkam Tufan Aytav 15 Temmuz darbe girişiminden önce yurt dışına firar etmişti.

PROPAGANDAYA DEVAM

Darbe girişimi sonrası ise FETÖ adına lobi çalışmalarına son sürat devam ediyor. Aytav son olarak Youtube’da ‘Erkam Tufan’la 30 dakika’ isimli bir program hazırlıyor. Bu programda FETÖ propagandasına yer veren Aytav’ın konuklarının çoğunluğu ise ya FETÖ şüphelisi ya da Türkiye karşıtı isimler olarak göze çarpıyor.

#FETÖ
#Dolar
#Erkam Tufan Aytav
7 yıl önce