|

Davaları başladı

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında “PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C’ye müzahir oldukları” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda firari sanıklar gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve İlhan Tanır ile aralarında Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık’ın da bulunduğu 12’si tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 02:54 - 25/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Davaları başladı
Davaları başladı

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında Akın Atalay, Ahmet Şık, Bülent Utku, Kadri Gürsel ve “jeansbiri’’ hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu'nun da olduğu tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklar katıldı.

HDP’LİLER DURUŞMADA

Bazı CHP ve HDP’li milletvekileri ile kimi Avrupa Parlamentosu vekilleri de duruşmaya geldi. Duruşma öncesi bir grup davaya destek olmak amacıyla İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde toplandı. Burada HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ve CHP Milletvekili Barış Yarkadaş açıklama yaptı.

Kovalamacada yakalandı

Konya’da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün “mahrem abisi” olduğu iddiasıyla aranan, Sakarya’da kovalamaca sonrasında yakalandı. FETÖ'cü E., kovalamacada bir polise çarparak yaralanmasına neden oldu. E.’nin eşinin de başka bir FETÖ soruşturmasında arandığı, kovalamacada otomobilden inip yaya olarak kaçtığı öğrenildi.


Duruşma
günlüğü

* Sakarya’da FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında, haklarında “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla dava açılan 11 sanık hakim karşısına çıktı.

* Darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın işgal girişimine ilişkin 8’i tutuklu, 75 sanığın yargılandığı davanın 9. duruşması yapıldı.

* Darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı Ankara’daki davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

* FETÖ’nün askeri yargıdaki yapılanmasını oluşturdukları ve Yurtta Sulh Konseyi’nce sözde sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirildikleri belirtilen 33 sanığın yargılanmasına başlandı.

#FETÖ
#Cumhuriyet
#Can dündar
#PKK
7 yıl önce