|

İstanbul merkezli FETÖ operasyonu: 7 tutuklama

Bank Asya'daki kiralık kasalarında, 1 dolar ve Fetullah Gülen yazılı saatler gibi örgütsel materyal bulundurdukları gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevkedilen 14 şüpheliden 7'si "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

Yeni Şafak
22:58 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:13 - 20/09/2017 Çarşamba
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İstanbul merkezli 19 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonunda gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 14 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Bank Asya'ya yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, bankada kiralık kasa bulundurdukları ve bu kasalarda 1 dolar gizledikleri tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilen 14 şüphelinin sorguları tamamlandı.

"FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçu

Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği sevk edilen şüphelilerden D.B, E.P, E.K, G.D, N.P, R.Ü ve Ş.A'nın "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu işlediklerine dair somut delillerin bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi.

Hakimlik, sevkedilen şüphelilerden Ç.P, F.A, H.S.K, O.B, Ö.İ, Ö.B. ve Y.Ü'nün ise Bank Asya hesap hareketleri, hesabın niteliği ve sayısı, açılma tarihi, hesaplarda bulunan paranın miktarı, kasalarda bulunan 1 dolarların miktarı ile tüm
dosya kapsamına göre şüphelilere yüklenen suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve suçun işlendiği yönünde kuvvetli suç şüphesinin bulunduğunun anlaşıldığını belirterek,
bu 7 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

Hakimlik şüphelilerin yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına ve ikametgahlarına en yakın polis merkezine haftada 2 gün imza atma şartı getirdi.

  • Ne olmuştu?
  • 29 Mayıs 2015'te TMSF'ye devredilen Bank Asya'nın tüm şubelerindeki kiralık kasalar genel müdürlük binasında toplanarak incelendiğinde, 50 kişiye ait kasalarda, 1 dolar ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in isminin yazılı olduğu 9 lüks saatin de aralarında bulunduğu çok sayıda örgütsel materyal ele geçirilmişti.
  • Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 50 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, İstanbul merkezli 19 ilde 45 adrese operasyon düzenleyen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerden 40'ını gözaltına almıştı.
#Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı
#BankAsya
#FETÖ/PDY
7 yıl önce