|

Üç general 19 albay emekli edildi

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata Kalkan, Jandarma Genel Komutanlığı emrine atanan Korgeneral Ali Lapanta ve Tuğgeneral Veli Turan’ın da bulunduğu 23 subay 1 Ekim itibarıyle emekliliğe sevk edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 10:05 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Üç general 19 albay emekli edildi
Üç general 19 albay emekli edildi

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata Kalkan ile bir korgeneral, bir tuğgeneral ve 19 albay emekliliğe sevk edildi. Resmi Gazetede, Jandarma Genel Komutanlığında emekli olacak general ve albayların listesi yayımlandı. Listede, üç general 19 albay yer aldı. Aralarında, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata Kalkan, Jandarma Genel Komutanlığı emrine atanan Korgeneral Ali Lapanta ve Tuğgeneral Veli Turan isimleri dikkat çekti. Bu kararla, 23 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu 1 Ekim tarihiyle emekli olacak.

KARAR RESMİ GAZETE'DE

İçişleri Bakanlığınca alınan kararla, Jandarma Genel komutanlığındaki 23 subay emekliliğe sevk edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, iki Korgeneral, bir Tuğgeneral, üç kurmay albay ve 16 Albay olmak üzere toplamda 23 subayın ismi yer aldı. Alınan kararla, Jandarma Kurmay Albaylar Güven Şağban, Kahraman Dikmen ve Taner Büyükgöz, Jandarma Albaylar Osman Topbaş, Mustafa Çelik, Özcan Kaplan, Hüseyin Kanat, Zafer Durukan, Hüseyin Şimşek, Mustafa Kemal Timuroğlu, Fatih Üstündağ, Uğur Pamukçu, Levent Çinko, Eyüp Aktaş, Hakan Demirörs, Tümay Özgür ve Erol Egesoy, Jandarma Pilot Albay Tuncay Köse ile Jandarma Maliye Albay Yıldıray Dinç emekli edildi. Yayımlanan bu kararla, Jandarma Genel Komutanlığı mensubu 1 Ekim tarihiyle emekli olacak.


TEPKİ İSTİFASI OLABİLİR

Emekliliğe sevk edilen generaller dikkat çekti. Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata Kalkan ile daha önce Jandarma Genel Komutanlığı emrine atanan Korgeneral Ali Lapanta ve Tuğgeneral Veli Turan da emekli edildi. Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata Kalkan, 2015 yılında korgeneralliğe terfi etmişti. Ancak Jandarma’da 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimi sonrası korgeneralliğe terfi eden ve bu yıl da bir yıl aradan sonra orgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutanı olan Arif Çetin’e göre daha kıdemli olan Kalkan’ın tepki istifası sunmuş olabileceği belirtildi. Korgeneral Lapanta’nın ise bir süredir emekli edileceği konuşuluyordu.

#FETÖ
#General
#15 Temmuz
7 yıl önce