|

2. STS sonuçları açıklandı-YÖKSİS sonuç sayfası için tıkla

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), sonbahar dönemi 2. Seviye Tespit Sınavı (STS) sonuçları açıklandı. STS sonuçlarını öğrenmek için YÖKSİS sonuç açıklama sayfasına haberimizden giriş yapabilirsiniz.

Yeni Şafak
18:18 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 18:27 - 20/10/2017 Cuma
AA
STS sonuçları açıklandı
STS sonuçları açıklandı

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), yurt dışından alınan yükseköğretim diplomalarının denkliği için yapılan sonbahar dönemi̇ 2. Seviye Tespit Sınavı (STS) sonuçları açıklandı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından 30 Eylül'de yapılan 2017 sonbahar dönemi 2'nci STS sonuçları, https://yoksis.yok.gov.tr/DenklikSinavSonuclari/" adresinden öğrenilebilecek.


DEĞERLENDİRME

Sınav kitapçığında yer alan cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Bu ham puanlar 100 üzerinden puanlara dönüştürülerek adayların ilgili aşama için STS puanları olacaktır. Tıp Doktorluğu alanından sınavın 1. Aşamasına giren adaylara STS 1. Aşama Puanı, 2. Aşamasına giren adaylara STS 2. Aşama Puanı hesaplanacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ
Sınavların sonuçları, ÖSYM'nin İnternet sayfasında yayınlanacak, adaylar sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin
İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Sınav sonuçları YÖK Denklik Birimine de elektronik ortamda verilecektir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme
üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.
#STS sonbahar dönemi
#STS sonuçları açıklandı
#STS
#YÖKSİS
#YÖK
#sınav sonuçları
6 yıl önce
default-profile-img