|

2016 KPSS başvuruları için son gün! ÖSYM KPSS başvuru ekranı

KPSS başvuruları için artık son güne girildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından devam eden Kamu Personleli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim ve Önlisans düzeyindeki başvurular yarın tamamlanıyor. KPSS başvurularının nasıl yapılacağını, başvuru ücretini ve ösym öğrenci giriş ekranını haberimizden görebilirsiniz. İşte 2016 KPSS başvuruları hakkındaki her şey.

Yeni Şafak
21:00 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 18:09 - 23/08/2016 Salı
Diğer
2016 KPSS başvuruları

için son güne girildi.

KPSS

ortaöğretim/ön lisans düzeyinde yapılacak olan sınavlar için başvuruların alımı 24 Ağustos saat 23.59'a kadar devam edecek. Adaylar KPSS başvurularını internet üzerinden yapabilirken, bazı durumlarda Ösym merkezlerine gitmeleri gerekebiliyor.

nın nasıl yapıldığını ve tüm ayrıntılı açıklamaları haberimizden bulabilirsiniz. ÖSYM öğrenci girişi yaparak KPSS başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. İşte tüm detaylar.



ekranı içi tıkla



Başvuru İşlemleri


2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans), ön lisans düzeyinde 22 Ekim 2016 tarihinde, ortaöğretim düzeyinde 23 Ekim 2016 tarihinde uygulanacaktır.



Sınava başvuru işlemleri, 9-24 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.59'da sona erecek olup başvuru süresi uzatılmayacaktır.




  • 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisansa son başvuru tarihi olan 24 Ağustos 2016 tarihi itibariyle ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöğretim düzeyinde sınava girmek için başvuramazlar.
  • Başvuru ekranına yansıtılan MEB e-okul ile YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerinde değiştirilemez. MEB e-okul ile YÖKSİS'teki eğitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların başvuru süresi içinde kendi okullarına/üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir. MEB e-okul ve YÖKSİS'te eğitim bilgisi bulunmayan adaylardan (KKTC hariç yurt dışı, askeri okul öğrencileri/mezunları ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan YU numarası) adaylar), ÖSYM arşivinde de eğitim bilgisi bulunmayan veya ÖSYM arşivindeki eğitim bilgilerinde düzeltme/değişiklik bulunanların bu bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerince değiştirilebilecek/düzeltilebilecektir.
  • Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından başvuru kayıt bilgileri iptal edilerek bu adayların bina/salon atamaları yapılmaz ve bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmez.
  • Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin
    İnternet
    sayfasında yer alan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

Sınava başvuracak adayların, Ek'te yer alan Başvuru Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.



için tıkla



BAŞVURU SÜRESİ : 9-24 Ağustos 2016 (Ücret ödeme için son gün, 25 Ağustos 2016)



SINAV TARİHİ :


Ön Lisans Düzeyi : 22 Ekim 2016



Ortaöğretim Düzeyi : 23 Ekim 2016



SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 09.30, 120 dakika (2 saat)



KPSS SINAV ÜCRETİ : 55,00 TL



DHBT TARİHİ, SAATİ VE SINAV ÜCRETİ : 6 Kasım 2016, 09.30, 55,00 TL



(DHBT'ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 110,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir. Yatırılacak sınav ücretinin DHBT oturumuna ait olan 55,00 TL'si, 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak DHBT başvurularında ödenecektir.)



DHBT BAŞVURU SÜRESİ: DHBT başvuru süresi 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihlerindedir. Adaylar, KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorundadır. Ön lisans düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların KPSS Ön Lisans Sınavına, ortaöğretim düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların ise KPSS Ortaöğretim Sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna katılmaları zorunludur.



KPSS başvurusu için saatlerce sıra beklediler


Yarın sona erecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Ön Lisans başvuruları için adaylar Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan ÖSYM bürosu önünde yoğunluk oluşturdu.



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın Ortaöğretim/Ön lisans düzeyi kapsamında başvuruları yarın sona erecek. 9 Ağustos tarihinde başlayan sınav başvurusu için sınava girecek adaylar Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan ÖSYM bürosu önünde başvuru yapabilmek için saatlerce bekledi.



İlk defa KPSS'ye gireceğini belirten Fatih Eroğlu, “Hemen hemen 4 saattir başvuru sırası için bekliyorum. İlk defa sınava gireceğim. Olabilirsem memur olmak istiyorum" dedi.



34 yaşındaki İlhan Doğan ise, “Saat 9'da geldim. Yaklaşık 2 saat 15 dakikadır bekliyorum. İlk defa gireceğim sınava, puanıma göre tercih yapacağım" şeklinde konuştu.



Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra başvuru yaptığını söyleyen 24 yaşındaki Esra, “Ben saat 10'dan beri buradayım ama sabah 7'den beri burada olanlar var ben biraz şanslıyım. Ortaöğretimden yani liseden gireceğim sınava. Çok alım var dediler onu değerlendirmek istiyoruz biz de. Sınava ikinci defa giriyorum. İlk mezun olduğumda girmiştim bu ikinci girişim olacak" ifadelerini kullandı.



Askeri personel olmak istediğini ancak yaş kuralına takıldığını belirten 27 yaşındaki Doğan Akar ise, “Sabah saat 7 buçuktan beri buradayım. 3-4 saattir buralardayız. İdealim normal şartlarda askeri personel olmak ama yaşım askeri personele uygun olmadığı için başvuru yapamıyoruz. Buradan baş komutanımıza sesleniyorum, 30 yaşına kadar askeri personel almanızı rica ediyorum" dedi.



Yarın sona erecek olan başvurular ile birlikte KPSS Ön lisans sınavı 22 Ekim, Ortaöğretim sınavı ise 23 Ekim'de gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları 10 Kasım'da açıklanacak.



KPSS

başvuruları için artık son güne girildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından devam eden Kamu Personleli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim ve Önlisans düzeyindeki başvurular yarın tamamlanıyor. KPSS başvurularının nasıl yapılacağını, başvuru ücretini ve ösym öğrenci giriş ekranını haberimizden görebilirsiniz. İşte 2016 KPSS başvuruları hakkındaki her şey.


#KPSS
#ÖSYM
#KPSS başvuruları
#2016 KPSS başvuruları son gün
8 yıl önce