|

2016 KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS önlisans sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 16 Ekim tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans düzeyi sınav sonuçları ile ilgili son gelişmeleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
22:29 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:44 - 24/10/2016 Pazartesi
Diğer
2016 KPSS önlisans sonuçları

ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından 16 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans sınav sonuçları adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili net bir tarih yok. Ancak sınav tarihinden itibaren yaklaşık 2 hafta sonra sonuçlar ilan ediliyor. Buna göre KPSS önlisans sonuçlarının 28-29-30 Ekim'de yada 1 Kasım'da açıklanması bekleniyor. Sonuçlar ÖSYM'nin sonuç sisteminde açıklandığında haberimizden de erişim sağlayabilirsiniz. İşte KPSS ile ilgili son gelişmeler.



için tıkla (Sonuçlar açıklandığında bu adreste olacak)



SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI


Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.



ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.



SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?


Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın; ,



 sınava, atandığı salonda girmesi,



 sınav başlamadan önce sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,



 kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,



 cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,



 soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,



 sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,



 salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.



DEĞERLENDİRME


Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.



Bir testte, doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az bir soruyu doğru ya da yanlış işaretlemesi gerekir.



Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir.



Adayların ASP'leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.



Çalışma Bakanı'ndan “personel alımları”na dair önemli açıklamalar


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan 2017 yılına dair kamuya personel alımlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, hükümetin “personel alımları”nda cimri olacağını dile getirmesi dikkat çekti. Bakanlıkların istedikleri memur alımlarında ihtiyaç kadrosunu en asgari şeklinde değendireceklerini söyledi. Müezzinoğlu “Önemli olan istihdam alanı yaratmak. Dünya, koşullar hızla gelişiyor. Geçici süreli çalışmalar, esnek çalışmalar, annelere çocuğunu 6 yaşında kadar olan dönemde yarı zamanlı çalışma ihtiyacı var. Bir de istihdam talebi olanlar kısa ve farklı zamanlı talepleri var. Bütün bunları buluşturmalıyız. İş güvencesi sigortasında sorumluluklar özel istihdam bürolarında ve gerekirse bizim denetimimizde. Kiralık işçi tanımlamasını doğru bulmuyorum. Önemli olan emek hak ve hukukunu koruyabilmek. Emeği şu kalıplarda olacak demek mümkün değil. Kamuoyunun algısında, mağdur olunacak denmesi doğru olmaz. Bizim görevimiz o istihdamın hak ve hukukunun korunduğu bir sistemi koymak. Bir de böyle anlamsız yıpratıcı şekilde söylememeliyiz. Alınteri kutsaldır. İşe girdiniz, bu, işin sahibiyim gibi bir alan değil. Mesela işveren önümüzdeki 8 ay süresince şu kadar elemana ihtiyacım var deyip istihdam bürosuna gidiyor. Tabii ki hakkı hukuku korunarak olacak işçinin” açıklamasında bulundu.


#KPSS
#ÖSYM
#2016 KPSS sonuçları
#Önlisans sonuçları
7 yıl önce