|

2016 PYBS sınav sonuçları açıklandı! 11. Sınıflar PYBS sonuçları için tıkla

2016 PYBS sınav sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 11. Sınıfların Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçlarının belli olduğu bildirildi. Öğrenciler sınav sonuçlarını TC kimlik no bilgileri ile öğrenebilecek. PYBS ile ilgili tüm detayları ve sonuç ekranını haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
21:29 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 18:44 - 26/08/2016 Cuma
Diğer
2016 PYBS sınav sonuçları

belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında 11. Sınıfların Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçlarının açıklandığı bildirili.

2016 PYBS 11. sınıfların sınav sonuçları

nı öğrenmek için haberimizde verdiğimiz bağlantıya tıklamanız yeterli. PYBS sonucunuzu öğrenmek için TC kimlik no bilgileriniz yeterli olacak. İşte MEB 2016 PYBS sınavları ile ilgili tüm detaylar.



öğrenmek için tıklayınız



SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR


a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,



b. Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, zarar görmüş olması ya da cevap kâğıdının çıkmaması,



c. Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,



ç. Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması,



d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,



e. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler, sözlük, hesap cetveli veya makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi kaynaklar ile defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında öğrencinin yanında bulundurması,



f. Dönüş sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,



g. Öğrencinin salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilmesi,



ğ. Sınava girdiği hâlde, işaretlemeyi cevap kâğıdına yapmaması,



h. Sınav evrakına zarar verilmesi (sınav sürecince soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak; teslim etmemek ve benzeri), durumlarında “Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi” nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için, salon görevlilerince hazırlanan tutanaklar dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.



SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ


8'inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından bu öğrenciler ayrıca PYBS' ye katılmayacaklardır.



SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE TERCİHLERİN ALINMASI


5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 inci sınıfların PYBS sonuçları Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. .



Ortaöğretim kurumlarının, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde 11inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk ve parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri, 01-14 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacaktır.



Yerleştirme sonuçları ise 25 Ağustos 2016 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr, http://odsgm.meb.gov.tr ve internet adreslerinde ilan edilecektir.



Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni ve/veya “Yerleştirme Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.



PARASIZ YATILILIK ve BURSLULUKLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR


Sınavı Kazanan Öğrencilerin Kayıt- Kabullerinde İstenen Belgeler “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği” nin 19 uncu maddesinde belirtilen belgeler kayıt-kabul sırasında istenecektir.



Kayıt – Kabul Tarihleri


Ortaöğretim okul/kurumlarında parasız yatılı olarak okumaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri; kazandıkları pansiyonlu okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, 25 Ağustos 2016 tarihinde başlayıp 09 Eylül 2016 günü saat 17.00'ye kadar devam edecektir. 11 Eylül 2016 günü saat 17.00'ye kadar okul müdürlükleri parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenci listelerini ilan edeceklerdir.



Bursluluğu kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okul/kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrenim gördükleri veya kayıtlı oldukları MEB'e bağlı resmî okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup yerleştirildikleri tarihte başlayıp 30 Eylül 2016 Cuma günü saat 17.00'ye kadar devam edecektir.



Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.



Bursluluğun Devamı/Sona Ermesi


Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği” nin 28 inci ve 32 nci maddelerine göre yapılacaktır.



Teknik Lise ve Meslek Liselerinde Parasız Yatılılığa Yerleştirme


Ortaöğretim kurumlarının, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 11 inci sınıf öğrencileri (teknik lise, endüstri meslek lisesi, kız meslek/meslek lisesi, ticaret meslek lisesi, çok programlı lise bünyesindeki genel lise, imam hatip lisesi ile meslekî ve teknik eğitim merkezleri) öğrenim görmek istedikleri pansiyonlu okulda aynı sınıf seviyesinde meslek alan/dalı ve cinsiyetlerine uygun pansiyon varsa, parasız yatılılık tercihi yapabilecektir.



Aynı sınıf seviyesinde meslek alan/dalı bulunmadığı hâlde yanlış okul tercihi yapan öğrencilerden sınavı kazananların, parasız yatılı olarak kayıtlarının yapılması, meslek alan/dalının değiştirilmesi ya da yatılılık haklarının bursluluğa çevrilmesi mümkün değildir.



SINAV İTİRAZLARI


a. Sınav sorularına, cevap anahtarına, sınav sonuçları ile yerleştirme sonuçlarına yapılacak olan itirazlar soruların ve sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içinde yapılabilecektir.



b. 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.



c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.



ç. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.



d. İtirazların incelenmesi için öğrenci velisi tarafından MEB Döner Sermaye İşletmesi'nin T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat /ANKARA şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” hesabına 20 TL (yirmi TL KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir. Ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen adayların başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.



e. İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM'ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.



f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.



g. Burs kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri ile ilgili itirazların kayıt süresi içinde yapılması şarttır. Yapılan itirazlar sırasıyla okul, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri veya Bakanlığın ilgili birimlerince süresi içinde değerlendirilecek ve sonuçlandırılacaktır



#2016 PYBS sınav sonuçları
#MEB
#PYBS
#PYBS 11. sınıf sınav sonuçları
8 yıl önce