|

2017 AÖL sınav sonuçları! AÖL sonuçları açıklandı! MEB AÖL sonuçları

2017 AÖL sonuçları erişime açıldı. 1-2 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen AÖF sınavının sonuçları dün yayınlandı. MEB resmi sitesine giren öğrenciler, öğrenci kimlik numaralarıyla sisteme giriş yaparak AÖL sonuçlarını öğrenebilecekler.

Yeni Şafak
09:30 - 1/08/2017 Salı
Güncelleme: 09:32 - 1/08/2017 Salı
Diğer
2017 AÖL sınav sonuçları! AÖL sonuçları açıklandı
2017 AÖL sınav sonuçları! AÖL sonuçları açıklandı

2017 AÖL sonuçlarını sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden öğrenebilirsiniz. Akademik takvimde de belirtilen tarihlere sadık kalan MEB, dün itibariyle AÖL sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler ise akşam saatlerinden itibaren MEB resmi sitesi üzerinden sorgulamalarına devam ettiler. Sizler de hala sonuçlarınızı öğrenmediyseniz ve 2017 AÖL sonuçlarınızı merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve AÖL sonuçlarınızı görebilirsiniz.

Resmi açıklama geldi

2016-3 Dönem uzaktan eğitim ile okutulan derslerin sınav sonuçları açıklanmıştır. Mezuniyet incelemesinde gözüken öğrencilerin halk eğitimi merkezlerinde bulunan evrakları taranıp sisteme atılmış ise en kısa zamanda bu öğrencilerin nihai mezuniyeti yapılacaktır.

Mezun olan öğrencilerimiz ihtiyaç duymaları halinde kayıt yaptırdıkları halk eğitimi merkezlerinden geçici mezuniyet belgelerini alabilirler. Mezun olan öğrencilerin diplomaları 2 ay içerisinde düzenlenip Koordinatör Halk Eğitimi merkezlerine gönderilecektir. Diploma takip kısmından diplomanızın nereye gideceğini görebilirsiniz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLABİLMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin mezun olmaları için gerekli şartları yerine getirebilmeleri gereklidir. Mezun olmak için öğrencilerin yerine getirecekleri şartlar ise şunlardır;

1) Öğrencilerin eğitim gördükleri dönem sayısı en az 8 olmalıdır. Alınan derslerin kredi sayıları 192 olmalıdır. Ayrıca ortak alan dersleri de başarılı olarak geçilmelidir ya da muaf olunmalıdır.

2) Alan kredi sayısı da genel kültür haricinde en az 80 ve üzerinde olması gerekmektedir. Sınavlar içinde Dil ve Anlatım dersi için muafiyet hakkı tanınmamaktadır. Bu nedenle de adayların Dil ve Anlatım dersinden geçer not alarak başarılı olmaları gereklidir.

3) Dönem boyunca görülen derslerin sınavlarına da en az 1 kere girilmiş olması gerekmektedir. Açık Lise’den mezun olan adayların, YGS için de başvuru yapabilme hakları vardır. Adaylar, yeterli kredi sayısına ulaşmışlar ise YGS için başvuru yapabilirler.

#AÖL
#AÖL sonuçları
#MEB
7 yıl önce