|

2017 Kurban bayramı tatili hangi gün başlıyor, hangi gün bitiyor?

Kurban bayramı tatili için geri sayım başladı. 2017 Kurban bayramı tatili için hazırlıklarını yapan vatandaşlar 10 günlük tatilin hangi gün başlayıp hangi gün sona ereceğini merak ediyor. İşte bayram tatili ile ilgili tüm detaylar.

Yeni Şafak
19:50 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:03 - 21/08/2017 Pazartesi
Diğer
2017 ​Kurban bayramı tatili hangi gün başlıyor, hangi gün bitiyor?
2017 ​Kurban bayramı tatili hangi gün başlıyor, hangi gün bitiyor?

Kurban bayramı tatiline kısa bir süre kala vatandaşlar da tatil hazırlıklarını sürdürüyor. Peki 2017 Kurban bayramı tatili hangi gün başlayacak ve hangi gün sona erecek? İşte merak edilenler.


Kurban Bayramı tarihi, hem kurban kesecek olan vatandaşları hem de tatil planları yapan vatandaşları oldukça meraklandırdı. 2017 yılı itibariyle Kurban Bayramı tarihi kesin olarak belli oldu. Buna göre;

26 Ağustos 2017 - Kamu çalışanlarına tam gün tatil

27 Ağustos 2017 - Kamu çalışanlarına tam gün tatil

28 Ağustos 2017 - Kamu çalışanlarına tam gün tatil

29 Ağustos 2017 - Kamu çalışanlarına tam gün tatil

30 Ağustos 2017 - Zafer Bayramı (tam gün resmi tatil)

31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (kamu çalışanlarına tam gün resmi tatil)

1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)

2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)

3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)

4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

KURBAN BAYRAMI'NDA KAÇ GÜN RESMİ TATİL OLACAK?

Heyecanla beklenen Kurban Bayramı öncesi milyonlarca vatandaş tatil planları yapmaya başladı. 30 Ağustos'un da bayram öncesine denk gelmesi nedeniyle vatandaşlar arefe günü de resmi tatil olmasını bekliyor.

31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (yarım gün resmi tatil)

1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)

2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)

3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)

Bayram tatili turizmcilerin yüzünü güldürüyor

Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasının ardından rezervasyonlarda yoğunluk yaşanan Kocaeli'nin Kartepe bölgesindeki otellerde doluluk oranının şimdiden yüzde 70'e ulaşması, otel işletmecilerinin yüzünü güldürüyor.

Kocaeli'deki Samanlı Dağları'nın bin 600 metre zirvesinde, İstanbul'a yaklaşık 1,5 saat mesafedeki Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan Kartepe, yaz mevsiminde de doğası, yeşilliği, ''doğal klima'' olarak nitelendirilen havası, alabalığı, dereleri, tatlı su kaynaklarıyla ve bölgeye özgü yemekleriyle ilgi görüyor.

Her mevsim farklı güzelliğe bürünen yüzlerce çeşit ağaçla kaplı Kartepe'de, kar ve su kayağı, trekking, kuş gözlemciliği, yamaç paraşütü, yelken, otomobil yarışları ve binicilik sporları yapılabiliyor.

-"Bayram tatilinin uzaması doluluk oranını yüzde 25 arttıracak"

Kartepe'deki otelin Genel Müdürü Mehmet Zeki Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramının 10 güne uzatılmasının turizmcileri sevindirdiğini, oteldeki dolululuk oranının yüzde 20-25 arttığını söyledi.

Bayram tatilinin 10 gün olma ihtimaline göre önceden gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirten Ünal, otelin şu anda doluluk oranının yüzde 70 olduğunu, bayram için rezervasyonların devam ettiğini, önümüzdeki haftaya kadar yüzde 85'e ulaşacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Bölgenin mesire alanı olduğunu ifade eden Ünal, "Burası aynı zamanda bir spor köyü. Türkiye'nin en büyük kapalı spor salonuna sahibiz. 10 potamız, 8 futbol sahamız var. Buraya dünyanın çeşitli ülkelerinden futbol, basketbol ve voleybol takımları kamp yapmaya geliyorlar. Takımlar sayesinde şu anda doluluk oranımız günlük olarak yüzde 70 ila 85 arasında. İnsanlar öncelikle güneye, Ege bölgesine rezervasyonlarını planlıyorlar. Oraya gidemeyenler, İstanbul ve yakın çevresinde vakit geçirmek isteyenler de 1-2 günlüğüne buraya geliyorlar." diye konuştu.

-"Kartepe, Arap turistlerin gözdesi oldu"

Daha çok Ortadoğu'dan ve Türki Cumhuriyetlerinden turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Ünal, "Yazın genelde Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, Azerbaycan, Özbekistan, Rusya'dan misafirlerimiz geliyor." diye konuştu.

Bin 600 metre yükseklikte olan Kartepe'nin, bilhassa yazın sıcaklarda yukarısı ile aşağısı arasında 14-15 derece fark ettiğine dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti:

"Sıcaklardan kaçmak için burası ideal bir yer. Oksijen oranı yüzde 80'lerde. Çok temiz bir havası var. İnsanlar buraya geldiklerinde uykularını müthiş bir şekilde almış olarak kalkıyorlar. Hiç kendilerini yorgun hissetmiyorlar. Doğa yürüyüşü yapabiliyorlar. Macera mancınıklarımız, salıncaklarımız var. ATV safarisi yapılıyor. Atlarımız var, atlarımıza binebiliyorlar. Telesiyejlerle zirveye çıkıp, manzara seyredebiliyorlar. Burasının bir özelliği de yukarı çıktığınız zaman hem denizi hem de Sapanca Gölü'nü aynı anda görebiliyorlar. Aynı zamanda hafta sonları, hafta içi vakit geçirilebilecek mesire yeri burası."

Otelin ve tesislerin yaz kış 12 ay boyunca açık olduğunu aktaran Ünal, günü birlik ziyaret edilebildiğini, her mevsim değişik aktiviteler, kışın kayak, yazın çeşitli sporlar ve doğa yürüyüşleri yapılabildiğini sözlerine ekledi.

Eyüp’te Kurban Bayramı hazırlıkları devam ediyor

Kurban Bayramı hazırlıklarının başladığı Eyüp’te, 2 ayrı noktada kurban satış ve kesim yeri kuruldu. Vatandaşlar, kurulan kesim yerlerinde kurbanlıklarını hijyenik ortamda kestirilebilecek.Eyüp Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını büyük titizlikle gerçekleştirirken vatandaşların, bayramın manevi atmosferini doyasıya yaşamaları için de çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Eyüp’te hiçbir aksaklığın yaşanmaması için gerçekleştirilen hazırlıklar devam ederken, ilçede 2 ayrı noktada kurban satış ve kesim yeri kuruldu. Kemerburgaz ve Eyüp’te bulunan 2 ayrı bölgede vatandaşlar hem kurban satın alabilecek hem de kurban kesimlerini gerçekleştirebilecek. Ayrıca temizlik ekipleri tarafından titizlikle hazırlanan bölgelerde vatandaşlar kurbanlıklarını modern ve hijyenik ortamda kestirebilecek. Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü de düzenli olarak dezenfekte amaçlı tüm alana ilaçlama yapıyor.İlçede 2 ayrı noktada kurulan kurbanlık satış ve kesim yerleri şöyle: Kemerburgaz Kurban Satış ve Kesim Alanı (Kemerburgaz Yaşam Kent Karşısı, Eyüp Belediyesi Hayvan Kliniği arkası)


#Kurban bayramı
#bayram tatili
#Kurban bayramı hangi gün
#kurban bayramı ne zaman bitiyor
7 yıl önce