|

2017 TEOG soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

2017 TEOG soruları ve cevap anahtarı heyecanla bekleniyor. 26-27 Nisan tarihlerinde TEOG sınavına giren öğrenciler, sınavın ardından sonuçları merakla bekliyorlar. MEB ise konuyla ilgili resmi açıklama yaptı. Peki 2017 TEOG soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

Yeni Şafak
08:55 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:59 - 27/04/2017 Perşembe
Diğer
2017 TEOG soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?
2017 TEOG soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

2017 TEOG soruları ve cevap anahtarı merakla bekleniyor. 1 milyondan fazla öğrenci TEOG sınavlarında ter döküyor. Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi derslerden sınava giren öğrenciler, soruları ve cevap anahtarını bekliyordu. Beklenen resmi açıklama da geldi. Peki 2017 TEOG soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

TEOG soruları ve cevapları bugün saat 14.00'te açıklanacak.
Merkezi ortak sınav soru ve cevapları bugün EBA'da

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 8'inci sınıf 2'nci dönem merkezi ortak sınavının soru ve cevapları ile çözüm videolarının bugün saat 14.00'ten itibaren "www.eba.gov.tr" adresinde yayımlanacağı bildirildi.

MEB'in internet sitesinden yer alan açıklamaya göre, 8'inci sınıf 2'nci dönem merkezi ortak sınavının Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait soru ve cevaplarına yazılı olarak, çözümlerine ise derslerin branş öğretmenlerinin anlatımlarıyla görüntülü olarak ulaşılabilecek.

Tüm sınavlara ait soru ve cevaplar "pdf" ortamında yazılı olarak da bugün saat 14.00'te "www.eba.gov.tr" ve "odsgm.meb.gov.tr" adreslerinde yer alacak.

Bu saatten sonra da sınavlara ait soru çözüm videoları, yapımlarının tamamlanmasının ardından "www.eba.gov.tr" adresinde yayınlanacak.

Ebeveynlere TEOG uyarısı

Aileleri TEOG sınavı öncesinde uyaran Rehberlik Öğretmeni Hande Karakol, "Çocuklarınızın üzerinde sınav başarısı için bir baskı oluşturmayın. Öğrencinin yaşadığı stres sınav başarısını etkiler" dedi.

1 milyonun üzerinde ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin iyi bir liseye girmek için katıldığı ikinci dönem TEOG ortak sınavlarının ilk gün oturumları sona erdi. Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (İzmir Sağlık Koleji) Rehberlik öğretmenleri Hande Karakol ve Hatice Soydoğan, TEOG sınavına girecek öğrencilere ve velilerine önemli uyarı ve hatırlatmalarda bulundu. TEOG’un öğrencilerin geleceğinde önemli bir basamak olduğunu belirten Hande Karakol, "Bu bir sınav. Çocuklarımızın hayatında önemli bir basamak. Çocuklarımızın geleceğine açılan tek çıkış kapısı değil. Bunu bilmek, farkında olmak, çocuklarımızın üzerinden önemli bir yükü kaldıracaktır. Onların başarısında en önemli etkenlerden birisi sınav stresidir. Biz bu küçük farkındalıkla sınav stresini biraz olsun azaltabiliriz" diye konuştu.


"Tüm olumsuzlukları unutun"

TEOG sınavı öncesinde öğrencilerin başarılarını artıracak önerilerde bulunan Hatice Soydoğan, "Sınav öncesinde mutlaka erken yatın. Sınav hazırlıklarınızı yapın. Ders çalışmayın. Sınav günü kahvaltınızı yapın. En önemlisi bu sadece bir sınav. Evet hayatımızdan önemli bir basamak. Ancak bunun gibi bir çok basamak var. Tüm olumsuzlukları unutun. Sadece sınava odaklanın" şeklinde konuştu.

#TEOG
#TEOG soruları
#TEOG cevap anahtarı
#MEB
7 yıl önce
default-profile-img