|

24 Ağustos Çarşamba gazete manşetleri

24 Ağustos Çarşamba gazete manşetleri haberimizde. Sizler için tüm gazeteleri tek tek derledik. Dilediğiniz gazeteyi tek bir adres üzerinden kolayca okuyabilir ve paylaşabilirsiniz. İşte 24 Ağustos gazete manşetleri...

Yeni Şafak
08:28 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:33 - 24/08/2016 Çarşamba
Diğer

24 Ağustos gazete manşetleri haberimizde. Güne gazete okuyarak başlamak isteyen vatandaşlar için tüm gazeteleri tek bir adreste toparladık. Sizler de tüm gazeteleri online okuyabilir ve yorumlayabilirsiniz. İşte 24 Ağustos gazete manşetleri...






MİLLİYET



-- ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden: ABD'nin darbe girişimini desteklediği spekülasyonları tehlikeli ve sorumsuzcadır.



-- Tüketici güven endeksinde konut ve otomobil satışlarındaki iyimser havayla birlikte yüzde 74.4'le 2016'nın zirvesi görüldü. Merkez Bankası, "Faiz indirimine devam" dedi. Eylül ayıyla birlikte piyasalarda ciddi hareketlilik öngörülüyor.



-- TBB Risk Merkezi üyesi bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından doğrudan kullandırılan nakit krediler, 2016 yılı Haziran ayı itibarıyla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14 artarak 1.876 milyar TL oldu.



-- Tekfen Katar'da 2.1 milyar dolar bedelle 34 kilometrelik otoyol projesini üstlendi. Tekfen, 2022 Dünya Kupası'nın ev sahibi Katar'da bir de stadyum inşa etmek istiyor.



-- Gaziantep'te sahte belgeler düzenleyerek 15 milyon euroluk haksız icra takibi yapan altı kişi hakkında soruşturma başlatıldı.



HÜRRİYET



-- IŞİD kontrolündeki bölgelerden Kilis'e üç roket, Karkamış'a dokuz havan mermisi atıldı. Topçu birlikleri misliyle karşılık verdi. Aynı saatlerde sınıra yoğun asker ve tank takviyesi yapıldı.



-- Merkez Bankası faiz koridorunun üst bandını yüzde 8.75'ten yüzde 8.5'a indirdi. Banka, darbe etkisinin tedbirlerle azaltıldığını vurguladı.



-- Cuma günkü Resmi Gazete ile yürürlüğe giren vergi, prim borçlarını yeniden yapılandıran yasanın ayrıntılarını içeren tebliğ dün yayımlandı. Buna göre yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksidin ödenmesi şart.



-- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2011 yılında başlayan 4. Sanayi Devrimi'ni kaçırmamak için platform kurduklarını, siber bilişim sistemli akıllı fabrikalar kuracaklarını söyledi.



-- Alman hükümeti Soğuk Savaş'ın bitiminden bu yana ilk kez vatandaşlarına ulusal olağanüstü durumlara karşı su ve gıda stoğu yapma tavsiyesinde bulunuyor.



SABAH



-- Her türlü terörle sınırsız mücadele. Karkamış'a havan mermileriyle saldıran DAEŞ'i (IŞİD) Fırtına obüsleriyle vuran Türkiye ÖSO'nun Cerablus'ta başlatacağı operasyona da her türlü desteği verecek.



-- FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yeniden şekil verilen Yüksek Askeri Şura'nın ilk toplantısında albayların yüzde 57'si emekli edildi.



-- Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ilk iddianameyi hazırladı. Aralarında Boydak Holding yöneticileri ve ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de olduğu 68 kişi hakkında hükümeti düşürmeye teşebbüsten dava açılıyor.



-- ABD'nin adalet ve dışişleri bakanlıkları temsilcileri önceki gece Ankara'ya geldi. FETÖ soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, ABD'li heyetle ifade ve delilleri paylaştı.



HABERTÜRK



-- Yeni KHK ile FETÖ ilişkili şirketlere kayyum ataması bitiyor, direkt el konuyor. Küçük yatırımcı zarar göremesin diye sadece patronun hisseleri alınacak. Şirketler özelleştirilecek.



-- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Türkiye'nin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesini resmen talep ettiğini bildirdi.



-- Türk Telekom CEO'su Rami Aslan; "Kurum içinde örgüt üyelerini ayıklamak için özel bir tim kurduk. Tim, güvenlik güçleriyle ortak çalışıyor."



-- Deniz Baykal ve MHP'li vekillere ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 47 kişi adliyeye sevk edildi, 38 şüpheli tutuklandı.



-- Terör örgütü IŞİD'in elinde bulunan Musul'u almak için harekete geçen Irak Ordusu, El Kayyara kasabasını kuşatma altına aldı.




#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazeteler
8 yıl önce