|

27 Ağustos 2016 ehliyet sınav soruları ne zaman açıklanacak?

27 Ağustos 2016 ehliyet sınav soruları ne zaman açıklanır? Normal tarihi 15 Temmuz olan ancak hain darbe girişimi nedeniyle iki kez ertelenerek 27 Ağustos’ta gerçekleştirilen ehliyet sınavının ardından sorular merakla bekleniyor. Sınavlara giren binlerce sürücü adayı ehliyet sınav sorularının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki MEB 27 Ağustos 2016 ehliyet sınav sorularını ne zaman açıklayacak?

Yeni Şafak
11:36 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 11:58 - 28/08/2016 Pazar
Diğer

27 Ağustos 2016 ehliyet sınav soruları ne zaman açıklanır? MEB tarafından gerçekleştirilen ve binlerce sürücünün adayının katıldığı ehliyet sınavı 27 Ağustos 2016 saat 11.00'de başladı. Adaylar, ilkyardım, trafik ve motor gibi konulardan sınava girerek ter döktü. Sınavın ardından ise cevap anahtarını merak eden adaylar bir an önce sınav sorularını ve cevap anahtarını öğrenmek istediler. Peki MEB 27 Ağustos 2016 ehliyet sınav sorularını ve cevap anahtarını zaman açıklayacak? Net bir tarih var mı?



Ehliyet sınav sorularının ve cevap anahtarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil ancak MEB tarafından yapılan açıklamalar göz önüne alınırsa soruların en geç 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.



Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden ehliyet sınav sorularının ve cevap anahtarının açıklanıp açıklanmadığını öğrenebilir ve MEB resmi internet sitesini takip edebilirsiniz.





EHLİYET SINAVI HAKKINDA MERAK EDİLENLER


Ehliyet sınavında hangi alanlardan kaç soru soruluyor?


Ehliyet sınavında 50 sorudan;


12 tanesi ilkyardım,



23 tanesi trafik,



9 Tanesi motor,



6 Tanesi trafik adabı sorularından oluşmaktadır.



Ehliyet sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?


Hayır. Ehliyet sınavında yanlış cevapladığınız sorular net sayınızı etkilememektedir.



Ehliyet sınavını geçebilmek için kaç puan almalıyım?


Ehliyet sınavını başarıyla geçebilmeniz için her testten en az 70 puan almalısınız.



Ehliyet direksiyon sınavına kaç kez girme hakkı var?


Ehliyet sınavı direksiyon bölümüne her bir sürücü adayının 4 kez girme hakkı bulunmaktadır.



Ehliyet sınavı yılda kaç kez yapılır?


2013 yılında yılda 7 kez yapılan motorlu taşıt sürücü adayları sınavı 2014 yılında arttırılarak yılda 9`a çıkarılmıştır.



SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ


Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.



Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.



Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.



Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.



Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.



Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır.



Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir.



Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.


#Ehliyet sınavı
#MEB
#MTSAS
8 yıl önce