|

27 Ekim gazete manşetleri! 1 dakikada gazeteler

27 Ekim gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Emniyet Müdürleri Kararnamesi tüm gazetelerin manşetlerinde kendine yer buldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 59 ilin Emniyet Müdürü değişti. İşte 27 Ekim gazete manşetleri...

Yeni Şafak
08:32 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 05:37 - 27/10/2016 Perşembe
Diğer

27 Ekim gazete manşetleri haberimizde. Sizler için gazeteleri ve manşetlerini araştırdık. Dünün en çok konuşulan kararlarından biri olan "Emniyet Müdürleri Kararnamesi" gazetelerin manşetlerinde kendine yer buldu.










MİLLİYET



-- Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı il emniyet müdürleri kararnamesi Emniyet'te deprem yarattı. Atamalarda özellikle Irak ve Suriye sınır hattındaki kentlerde yapılan müdür değişiklikleri dikkati çekti.



-- Enerji Bakanı Berat Albayrak, "(Türk Akımı doğalgaz boru hattı'nda) 2017 itibarıyla inşaatın başlaması planlanıyor. 2019'a yetişmesi konusunda bir gecikme öngörmüyoruz" dedi.



-- Cepte 5G teknolojisi için Türkiye'deki operatörler Turkcell ve Vodafone çalışmalarını hızlandırdı.



-- Kale Havacılık'ın 400 parçasını üreterek katkı sağladığı Türkiye'ye teslim edilecek ilk yeni nesil savaş uçağı F-35'in montajına ABD'de başlandı.



-- Amerikan mahkemesi, Volkswagen'in dizel emisyon skandalına konu olan motor ve yazılıma sahip araçları değiştirmesi veya onarmasını kararlaştırdı. Operasyonun maliyetinin 15 milyar dolar olduğu vurgulanıyor.



HÜRRİYET



-- Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner TBMM Darbe Komisyonu'nda konuştu: "YAŞ'taki faaliyetlerimiz engellenmeye çalışıldı. Son 8-9 yılda TSK kendini koruyamaz duruma geldi."



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'nin kanton ilan ettiği Hatay'a komşu Afrin'e yönelik operasyon sinyali verdi.



-- Enerji Bakanı Berat Albayrak, Tuz Gölü'nde ilk doğalgazın Ocak ayında depolanacağını söyledi.



-- Türk Telekomünikasyon AŞ bazı basın yayın organlarında yer alan şirketin borçlarını ödeyemediğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.



-- Dr. Kalus Schwab'ın iş dünyası ve ülke liderlerini bir araya getirdiği Berlin'deki Dünya Ekonomik Forumu'nda İngilteresiz AB'nin geleceği konuşuldu.



SABAH



-- 15 Temmuz kanlı darbe girişimi öncesi ve sonrasında yurtdışına kaçan FETÖ'cülerin vatandaşlıktan çıkarılması için düğmeye basıldı.



-- Enerji Bakanı Berat Albayrak'tan başkanlık değerlendirmesi: "Kim ne öneriyorsa getirsin, halkımıza soralım. Ne karar veriyorsa öyle olsun."



-- Vatandaşa nefes aldırmayı amaçlayan borç yapılandırma düzenlemesi, yasal boşluklar nedeniyle tıkandı. Faizdeki belirsizlik üzerine bankalar en yükse faizi tercih ediyor. Birçok banka yapılandırmaya dahi yanaşmamaya başladı.



-- Fiyat artışlarının önüne geçmek için Mehmet Şimşek başkanlığında toplanan Merkez Bankası'nın Gıda Komitesi, "fire" olarak beyan edilen 15 milyon tonluk üretimi araştıracak.



-- Irak'taki Arap aşiretleri, "DEAŞ (IŞİD) ve PKK'nın Musul'dan kovulması için Türk hükümetine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yapıyoruz" açıklamasını yaptı.



HABERTÜRK



-- Rezerv şahinler. TSK'dan ayrılan pilotlar, firmalarıyla imzalanacak sözleşmelerle ya dönemsel çalışacak ya da harp anında çağrılmak üzere eğitilecek.



-- Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner istifasının gerekçesini açıkladı: "Kozmik odaya girilerek işgal halinde direnecekler deşifre oldu. Sahte davalarla TSK tasfiye edildi. FETÖ güçlendi. Gelecek felakete ortak olmak istemedim."



-- Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Raporu'nda 55. sıradan 69. sıraya düştük. En büyük düşüş vergi ve iflas kriterinde yaşanırken, düşüşte iflas erteleme davalarının etkili olduğu değerlendiriliyor.



-- Türkiye'nin, emeklilikte aynı standardı devam ettirebilmek için kişi başı yıllık 3,200 euro, toplamda ise 125.2 milyar euro ek tasarruf yapması gerekiyor.



-- Aplle'ın satışları ve geliri 2001'den bu yana ilk kez yıllık düştü. Şirket Noel sezonunda Iphone 7 Plus talebini karşılamakta zorluk çekebilecek.




#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazete oku
7 yıl önce