|

27 Eylül gazete manşetleri, gazete oku

27 Eylül gazete manşetlerini ve gündemdeki olayları haberimizden öğrenebilirsiniz. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden rahatlıkla günün tüm gazetelerini ve attığı manşetleri öğrenebilirsiniz.

Yeni Şafak
08:24 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 05:45 - 27/09/2016 Salı
Diğer

27 Eylül gazete manşetleri haberimizde. Sizler için günlük olarak tüm gazeteleri ve manşetleri derledik. Tüm ulusal gazeteleri tek bir adres üzerinden okuyabileceksiniz. İşte 27 Eylül gazete manşetleri...





MİLLİYET



-- Darbe karargâhı bakanlık oldu. Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı binası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tahsis edildi.



-- Mardin'de yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu dört asker şehit oldu, altı güvenlik görevlisi yaralandı. Şırnak'ta düzenlenen roketatarlı saldırıda da altı asker şehit düştü.



-- Moody's'in not kararına bankacılar da anlam veremedi. Türk ekonomisinin çok sağlam olduğunu vurgulayan bankacılar, "Yatırımcı not düşüşüne değil, göstergeye bakacak. En büyük çıpa kendimize olan güvenimiz" diyor.



-- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin güvenli, emniyetli ve barışçıl nükleer enerji kullanımının sağlanmasına yönelik çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekti.



-- İran'da bankalar iç piyasayı canlandırmak için müşterilerine ilk kez kredi kartı dağıttı. Kartlar sadece ülke içinde kullanılabilecek.



HÜRRİYET



-- Piyasalarda korkulan olmadı ve Türkiye'nin kredi notunu düşüren Moody's'in olumsuz etkisine rağmen Hazine dün yaptığı üç borçlanma ihalesine 19.5 milyar TL ile iki yılın en güçlü talebi geldi.



-- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "FETÖ'nün işlediği ağır suçla irtibatlı kim varsa suç ortaklarıdır. İlla Meclis'i bombalaması gerekmiyor. O işi bir kişi yaptı ama arkasında binlerin, onbinlerin olduğunu biliyoruz" dedi.



-- Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia, Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke konumunu kaybettiği şeklindeki değerlendirmelerin doğru olmadığını belirtti.



-- Sadece ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli olacak İstanbul'un Yeni Havalimanı'nda 250 havayolu şirketi uçacak. Üçüncü havalimanı henüz tamamlanmadan uluslararası ödül kazandı.



-- NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, uluslararası koalisyonun DEAŞ'la (IŞİD) mücadelesine destek vermesi öngörülen erken uyarı uçaklarını (AWACS) Ekim ayında konuşlandırmayı planladıklarını kaydetti.



SABAH



-- Deustsche Bank tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. ABD'den 14 milyar dolarlık ceza alan bankaya Merkel de destek olamayacağını açıkladı. Hisseler tarihinin en düşük seviyelerini zorlarken yıllık kayıp yüzde 60'a dayandı.



-- Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC), 2016 mali yılını Türkiye'de özel sektöre toplam 1.8 milyar dolar finansman ve kaynak yatırımı gerçekleştirerek tamamladı.



-- İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanımı, Eylül'de bir önceki aya göre 1.4 puan artışla yaklaşık beş yılın zirvesi olan yüzde 76.6'ya yükseldi.



-- OPEC üyeleri Cezayir'de toplandı. İlk gün zirveden sonuç çıkmadı. Ancak zirvenin adı bile petrolün varil fiyatında yüzde 4'lük artış sağladı.



HABERTÜRK



-- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "birden fazla iradenin demokrasinin önünü kesmek için fırsat kolladığını" belirterek, "Ne güzel yenildik diye kenara çekilecek değiller" dedi.



-- İktidar 2019'da iki seçim istemiyor ama Anayasa yerel seçim tarihinde değişikliğe engel. Ak Parti iki seçimi zorunlu kılan hükmü kaldırmak için öneri götürecek.



-- Moody's'in not indirimine piyasaların tepkisi sınırlı kaldı. Hafta sonu yurtdışı işlemlerde 3 TL'ye dayanan dolar, dün piyasalar açıldıktan sonra 2.97 TL'ye geriledi. Borsa İstanbul yüzde 3.8 düşerken, bu düşüşte Avrupa borsalarındaki satışların da payı oldu.



-- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alışveriş sitelerine çeki-düzen veriyor. Herkes istediği gibi alışveriş sitesi açamayacak. Tüm alışveriş siteleri, mobil siteler ve mobil uygulamalar bakanlığa bildirilerek kayıt altına alınacak.



-- Suriye'nin en büyük kenti olan ve muhaliflerin elinde bulunan Halep'e ölüm yağıyor. Rejim ve Rus savaş uçaklarının vurduğu kentte iki günde 85 kişi öldü. ABD, Birleşmiş Milletler'de Rusya'yı "barbarlıkla" suçlarken, Rusya, "Suriye'de barış artık imkansız" dedi.




#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazete oku
8 yıl önce