|

28 Ekim tatil mi? 28 Ekim cuma kamu ve okullar yarım gün mü?

28 Ekim okullar yarım gün mü, tatil mi? sorusu vatandaşlar ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Yurt genelinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları ve provaları yapılıyor. 29 Ekim'in Cumartesi gününe denk gelmesiyle 28 Ekim Cuma gününün yarım gün olup olmayacağı konuşuluyor. Peki Bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapıldı mı?

Yeni Şafak
12:16 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:32 - 26/10/2016 Çarşamba
Diğer

28 Ekim Cuma okullar tatil mi? sorusunun yanıtı haberimizde. Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümünde yurt genelinde birtakım etkinlikler düzenleniyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Cumartesi gününe denk gelmesi sebebiyle 28 Ekim Cuma gününün tam gün mü, yarım gün mü tatil olup olmayacağı öğrenciler ve çalışanlar tarafından merak konusu. İşte 28 Ekim okullar tatil mi sorusunun yanıtı ve konuyla ilgili yapılan resmi açıklama...



"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder."


28 Ekim Cuma yarım gün olması bekleniyor


Yalnız herkesin tahmin ettiği üzere ve resmi takvimlerde yer aldığı gibi 28 Ekim 2016 (Cumhuriyet Bayramı önceki gün) Cuma gününün yarım gün olması bekleniyor.



Önceki senelerde MEB tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte 28 Ekim yarım gün, 29 Ekim ise tam gün tatil ilan edilmişti. Yine aynı şekilde MEB tarafından böyle bir açıklama yapılması bekleniyor.



Cumhuriyet Bayramı Şişli'de kutlanacak


Şişli'de Cumhuriyetin 93'üncü yılı coşkuyla kutlanacak. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü öncülüğünde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ise 29 Ekim Cumartesi günü saat 18.00 de Atatürk Evi önünden başlayacak.



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da Şişlide büyük bir coşku ve şenlik havasında kutlanacak. Saat 13.00 itibariyle bayraklarla süslenen 10 metrelik Cumhuriyet tırı Şişlinin caddelerini dolaşmaya başlayacak. 10. yıl ruhu ile halkı coşturacak olan Cumhuriyet tırında perküsyon ekipleri, dansçılar ve MC yer alacak.



Yine saat 13.00 itibariyle müzik grupları Şişlinin 4 farklı noktasında sahne olarak Cumhuriyet bayramını şenliğe dönüştürecekler. (Sahneler: Abdi İpekçi Caddesi başı, Mecidiyeköy Meydan, Tayyereci Fehmi Sokak, Osmanbey Atatürk Evi Önü)



Başkent'te 29 Ekim kutlanacak


Ankara Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı düzenleyeceği Fener Alayı Korteji ile kutlayacak. Ulus Heykeli'nden başlayacak ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'na kadar ilerleyecek kortejde binlerce vatandaş, 1 kilometre uzunluğunda Türk bayrağı taşıyacak. Ellerinde fenerler ve Türk bayraklarıyla ilerleyecek kortejde büyüklere ve çocuklara on binlerce hediye dağıtılacak, özel giydirmeli oyuncak maketli araçlar geçiş yapacak, gösteri gruplarının gösterileriyle Başkent'te 29 Ekim coşkusu yaşanacak. 29 Ekim akşamı saat 18.00'da Ulus Heykel'den hareket edecek kortejde, ayrıca folklor grupları gösteri sunacak, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehter Takımı'nın konseri de gösteride yer alacak.




#29 Ekim
#28 ekim
#29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
#Okullar tatil mi
7 yıl önce