|

28 Mayıs İstanbul iftar vakti ve Ramazan imsakiyesi! Akşam ezanı saat kaçta okunacak?

28 Mayıs İstanbul iftar vakti ve imsakiyesi haberimizde. Akşam ezanın kaçta okunacağını merak edenler ve imsakiye isteyenler haberimizi inceleyebilir. İşte İstanbul iftar vakti.

Yeni Şafak
12:19 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 13:02 - 28/05/2017 Pazar
Diğer
İstanbul iftar vakti ve imsakiyesi
İstanbul iftar vakti ve imsakiyesi

28 Mayıs İstanbul iftar vaktini ve imsakiyesini sizler için derledik. Vatandaşlar bu akşam İstanbul’da ezanın saat kaçta okunacağını, iftar saat kaçta açılacağını ve namaz vakitlerini merak ediyorlar. Sizlere sunacağımız imsakiye ile tüm sorularınıza cevap bulabileceksiniz. İşte 28 Mayıs İstanbul iftar vakti ve imsakiyesi…


İstanbul’da Ramazan bütün yönleri ile yaşatılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan’ı, düzenlediği Ramazan İstanbul Etkinlikleri ile karşılıyor. Ramazan’ın manevi iklimi ve duygu yüklü atmosferi, bu yıl da Yenikapı ve Maltepe şehir parkları ile her yıl olduğu gibi Sultanahmet Meydanı ve Beyazıt Meydanında hep birlikte yaşanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi iklimini, sanatsal ve kültürel etkinliklerle zirveye taşıyor. Ramazan ayı boyunca Tasavvuf Müziği’nden şiir dinletilerine, geleneksel gösteri sanatlarından sohbetlere kadar onlarca etkinlik İstanbullularla buluşacak. Ramazan coşkusu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Maltepe ve Yenikapı sahillerindeki dev şehir parklarında huzur ve güven içinde doyasıya yaşanacak.

Ramazan sofralarının buluşma noktası sosyal tesisler

İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde hizmet veren Sosyal Tesislerde Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla iftar menü fiyatlarına zam yapılmadı. İBB Sosyal Tesislerinde Geleneksel Osmanlı ve Türk mutfağına has lezzetlerin sunulduğu Ramazan menüleri geçen sene olduğu gibi bu sene de 35 TL karşılığında sunulacak.

Beykoz Sahil, Dragos, Gözdağı, Fethipaşa, Çamlıca, Florya, Arnavutköy, Haliç ve diğer tüm Sosyal Tesislerde Ramazan ayı boyunca ödüllü aşçıların ellerinden çıkan Osmanlı ve Türk mutfağına has seçkin lezzetler iftar sofralarında yerini alacak.

Asırlık tatlar ve sanatlar Sultanahmet’te

İstanbulluların Ramazan ayında yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultanahmet Meydanı, bu yıl da Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı’na ev sahipliği yapıyor. Sultanahmet Meydanı’nda, Ramazan ayı boyunca, İstanbul’la özdeşleşen firmaların ürünlerinin sunumları ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımı yapılacak. Ziyaretçiler, ebru, çini, tezhip gibi geçmişi eskilere dayanan sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip olacaklar.

Ramazan’ın manevi coşkusu Yenikapı’da

Yenikapı Sahili’nde 700 bin metrekare alan üzerine kurulan 1 milyon kişi kapasiteli Yenikapı Sahili ve Etkinlik Alanı Avrupa Yakası’ndaki Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Ramazan ayı boyuncaher gece 25 bin

İstanbullunun geleneksel Ramazan eğlenceleriyle buluşacağıYenikapı Etkinlik Alanı, iftar öncesi ve iftar sonrasında söyleşilerden konserlere, yazlık sinemadan gölge oyunlarına, çocuklara yönelik sahne gösterilerinden orta oyunlarına kadar farklı geleneksel Ramazan eğlencelerine ev sahipliği yapacak.

2 bin kişilik namaz alanı Yenikapı’da

İstanbulluların huzur içinde ibadet edebilmeleri için Yenikapı Sahili’nde özel çadır kuruldu. Kadın ve erkekler için ayrı olarak oluşturulan namaz alanlarında yaklaşık 2 bin kişi Teravih Namazı kılabilecek. Ayrıca ücretsiz kablosuz internet erişimi, Sağlık Odası, İletişim Noktası, Bahçe Market ve daha fazlası Yenikapı’da yer alacak.

Ramazan’ın duygu yüklü atmosferi Maltepe’de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Maltepe Sahili’nde 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine kurulan Avrupa’nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezi, 2014 yılından bu yana Anadolu Yakası’ndaki Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. İftar öncesinde çocuklara yönelik sahne gösterileri,ortaoyunu ve tasavvuf musikisi dinletilerine sahne olan Maltepe Ramazan Etkinlik Alanı’nda iftar sonrasında ise mehteran konserleri, sahne gösterileri ve saray tiyatroları sahne alıyor. Etkinlik alanında kurulan 500 kişilik yazlık sinemada nostaljik Yeşilçam filmleri meraklılarıyla buluşuyor. Ayrıca, teravih sonrası sahura kadar devam eden etkinliklerle ziyaretçilerini bekliyor.

İstanbullular cemaatle namaz kılmanın huzurunu yaşayacak

Maltepe’de 200 m2 alana inşa edilen ve 2016 yılında hizmete açılan Maltepe Camii’nde misafirler gerek vakit namazlarını gerekse Teravih Namazlarını cemaatle birlikte rahatlıkla kılabilecekler. Ayrıca ücretsiz kablosuz internet erişimi, Sağlık Odası, İletişim Noktası, Bahçe Market ve daha fazlası Maltepe’de yer alacak.

Beyazıt’ta sahne etkinlikleri

Beyazıt Meydanı, Ramazan İstanbul Etkinlikleri kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan’ın manevi atmosferinin yaşandığı yerlerin başında gelecek. Beyazıt Meydanı Kadir Gecesi’ne kadar iftar öncesi, iftar sonrası ve Teravih Namazı sonrasında Tasavvuf Müziği’nden şiir dinletilerine, sema gösterilerinden geleneksel gösteri sanatlarına kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Çocuklar, gösteri sanatlarının en güzel oyunlarında biraraya gelecek.

Ramazan’da çocuklar da unutulmuyor

Ramazan İstanbul Etkinlikleri çerçevesinde Yenikapı ve Maltepe Sahili’nde Ramazan ayı çocuklar için de çok renkli geçiyor. Aileleriyle birlikte etkinlik alanlarını dolduran küçükler, animatörler eşliğinde eğlenirken özel yarışmalar ve geleneksel gösteri sanatları ile keyifli bir Ramazan ayı yaşıyor.

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Beyazıt’ta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçileriyle bu yıl da Beyazıt Meydanı’nda buluşacak. 36. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçilerine dünyaca ünlü yazarların kitaplarına uygun fiyatlara sahip olma imkanı sunuyor.

İBB her gün 50 bin kişilik iftar sofrası kuruyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılından bu yana İstanbul’un farklı semtlerinde kurduğu iftar sofralarında İstanbulluları bir araya getirmeye devam ediyor. Ramazan ayı boyunca her gün 50 bin İstanbullu, açık hava iftarları ile birlik ve beraberlik içinde oruç açmanın manevi hazzını yaşıyor.

İftar saatinde yolda kalanlara iftariyelikler Mobil Büfe’den

İhtiyaç duyulan her yere 7 gün 24 saat hizmet götüren Mobil Büfeler, Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde evlerine yetişemeyenlere iftariyelik dağıtıyor. İstanbul’un en merkezi yerlerinden Kadıköy, Eminönü ve Bakırköy Meydanları ile Şişli Camii önünde konumlandırılan Mobil Büfeler, Ramazan ayı boyunca İstanbullulara iftariyelik dağıtıyor. Her bir Mobil Büfe ile ortalama bin kişiye hizmet sağlanıyor.

Bir Ramazan klasiği iftar çadırları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurduğu iftar çadırlarında Ramazan ayı boyunca her gün binlerce kişiye sıcak iftar yemeği veriyor. Bu yıl Mecidiyeköy ve Beşiktaş Meydanları’nda kurulan İBB İftar Çadırları ile her gün 2 bin 500 kişinin sıcak iftar yemeği yemesi sağlanıyor.

#İstanbul
#İstanbul iftar vakti
#İstanbul imsakiye
7 yıl önce
default-profile-img