|

28 Mayıs İzmir iftar vakti! İzmir akşam ezanı vakti

28 Mayıs İzmir iftar vaktini sizler için hazırladık. Diyanet tarafından yayımlanan 2017 Ramazan imsakiyesini gün gün haberimizden bulabileceksiniz. İşte 28 Mayıs İzmir iftar vakti.

Yeni Şafak
13:19 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 14:42 - 28/05/2017 Pazar
IHA
İzmir iftar vakitleri ve imsakiyesi
İzmir iftar vakitleri ve imsakiyesi

İzmir iftar vaktini ve imsakiyesini sizler için hazırladık. Vatandaşlar bu akşam İzmir'de saat kaçta iftar açılacak, saat kaçta sahura kalkılacak ve ezan saat kaçta okunacak diye merak ediyorlar. İşte İzmir iftar vakti ve 2017 Ramazan imsakiyesi...

2017 İZMİR RAMAZAN İMSAKİYESİ
Aliağa’da ilk iftar yapıldı
Toplu iftar geleneğini sürdüren Aliağa Belediyesi, Aliağalılar için Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’na bin 500 kişilik iftar sofrası kurdu.

Aliağa Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘5 Yıldızlı İftar’ programları bu yıl da devam ediyor. Vatandaşlar, Ramazan’ın ilk iftarını açmak için iftar sofrasına yoğun ilgi gösterdi. Her şeyin özenle hazırlandığı alanda Ramazan’ın ilk iftarına; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, başkan yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa, Menemen, Foça ve Bergama İmam Hatip Okullarından öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasideler okundu

Binlerce kişinin hep birlikte oruç açtığı iftar öncesinde imam hatip öğretmen ve öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasideler okundu. Sunuculuğunu Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mürsel Mindiloğlu’nun yaptığı iftar programında Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Kılıç, hoş sohbetiyle katılımcıların gönlüne hitap etti. Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mehmet Gümüştepe’nin okuduğu ezan ile birlikte oruçlar açıldı. Yapılan iftarın ardından şükür duasını Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Kılıç yaptı.

5 yıldızlı sofra

İftar yemeğini 5 yıldızlı otellerin restoranlarını aratmayacak şekilde dizayn edilen sofralarda veren Aliağa Belediyesi, bu hizmeti Ramazan ayı boyunca Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’nda vatandaşlarına sunacak. İftar yemeği, saten kumaşlarla giydirilmiş masalara özel olarak servis ediliyor. Dört ayrı noktadan yapılan servis sayesinde vatandaşlar uzun süre beklemek zorunda kalmıyor. Türk mutfağından geleneksel lezzetlerin sunulduğu iftarda yemekler, plastik tabldot tepsilerde değil, porselen tabaklarda servis ediliyor.
#İzmir
#İzmir iftar vakti
#Ramazan imsakiyesi
7 yıl önce
default-profile-img