|

Büyük sogunu şoför ve arkadaşları yapmış

Başakşehir'de para nakil şirketine ait zırhlı nakil aracından 1 milyon lira çalınmıştı. Soygunu, para nakil aracının şoförü ile arkadaşlarının yaptığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
20:09 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:30 - 2/07/2015 Perşembe
DHA

22 Haziran Pazartesi günü Başakşehir'de para nakil şirketine ait zırhlı nakil aracından 1 milyon lira çalan 4 şüpheli, Özel Harekat polisinin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Soygunu, para nakil aracının şoförü ile arkadaşlarının yaptığı ortaya çıktı.


Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince yürütülen soruşturmada, para nakil aracında şoför ve güvenlik görevlisi olarak çalışan M.Ç.'nin (37), A.Ç. (35), Y.E.T. ve S.K. ile birlikte anlaşarak soyguna yardımcı olduğu ifade edildi.


Açıklamada şöyle denildi:


"A.Ç. isimli şahsın Şanlıurfa ilinde olduğu anlaşılmış ve 28.06.2015 tarihinde Şanlıurfa İlinde şüpheli şahsın ikametinde yapılan aramada, 396 bin 120 TL ve 5 bin 700 dolar para ile 50 adet Cumhuriyet Altını ele geçirilmiş, şahsa geri kalan para sorulduğunda paranın 120 bin lirasıyla araç satın aldığını ifade etmiştir. Olayda görüntüsü bulunan O.K. (39) isimli şahıs 30.06.2015 tarihinde yakalanmış, şahsa paralar sorulduğunda T. isimli bir şahsa verdiğini beyan etmesi üzerine, aynı gün T.M. (38) isimli şahıs yakalanmış, paraları Bursa ilinde ikamet eden bir arkadaşına iş amaçlı gönderdiğini beyan etmiş ve arkadaşını arayarak 80 bin lira parayı teslim etmiştir. Y.E.T. isimli şahsın olayda kullanılan aracı S.K. isimli şahıstan kiraladığı, İ.Ş. isimli şahsın olayda kullanılan aracı sürdüğü, bu şahısta yaklaşık 130 bin TL civarında para olduğu anlaşılmış ve Muğla İli Bodrum ilçesinde yakalanmıştır. O.K. ve A.Ç. isimli şüphelilerin, ifadelerinde, çaldıkları parayı olaydan hemen sonra F. isimli bir şahsın evine giderek paylaştıklarını beyan etmeleri üzerine, bu şahsın F.K. olduğu tespit edilmiş ve Erzincan ilinde yakalanmıştır.


M.Ç. isimli şahıs 24.06.2015 tarihinde adli makamlara sevk edilerek tutuklanmış, Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, A.Ç., O.K. ve T.M. isimli şahıslar ise 02.07.2015 günü adli makamlara sevk edilmiştir."

#Başakşehir
#para nakil aracı
#soygun
9 yıl önce