|

502 özel harekatçı yemin ederek mezun oldu-Karabük haberleri

Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezinden (POMEM) mezun olan özel harekatçı polisler için tören düzenlendi.

Yeni Şafak
18:26 - 14/12/2017 الخميس
Güncelleme: 18:28 - 14/12/2017 الخميس
IHA
502 özel harekatçı yemin ederek mezun oldu
502 özel harekatçı yemin ederek mezun oldu

Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezinden (POMEM) mezun olan özel harekatçı polisler için tören düzenlendi.

POMEM’de düzenlenen törene, Vali Kemal Çeber, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Polis Akademisi Başkanlığı Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

POMEM’de düzenlenen 19. dönem mezuniyet töreninde konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, ülkenin hassas günlerden geçtiğini söyleyerek, “ Sıralı amirleriniz haricinde hiç kimseden emir, talimat, tavsiye ve telkin almayacaksınız sizlere düşen görev budur. Beyninizi bu dediğim yerlerin dışında hiçbir yere kiraya vermeyin" dedi.

"Amirleriniz haricinde hiç kimseden emir, talimat, tavsiye ve telkin almayacaksınız”

Vatandaşların ilk başvurduğu, ilk sığındığı ve sorununa ilk çözüm aradığı devlet kapısının polisin kendisi olduğunu ifade ederek, “ Vatandaşlarımız nezdinde polis devletin kendisidir. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız ve şehir merkezlerinde yaşayan vatandaşlarımız jandarmayı ve polisi yani o üniformayı gördüğünde devleti gördüğünü düşünür Polis bizim vatandaş nezdinde ki yüzümüzdür. Bu kardeşlerimin ve tüm polislerimizin yaptığı hatalar devletin hatası olarak görülür, yaptıkları her iyi davranış da devletin ortaya koyduğu olumlu icraat olarak değerlendirilir. Sizlerin ne kadar özenli seçildiğinizi ve ne kadar iyi yetiştirildiğinizi biliyorum.

Memleketimiz hassas günlerden geçiyor, bu memleket isimsiz kahramanların bizlere emanet ettiği bir memlekettir. Bu polis teşkilatımızın içerisinde isimsiz çok kahraman vardır, bundan sonrada olacaktır. Bu kardeşlerimiz de o isimsiz kahramanlardan olacaklar, meslek hayatları boyunca birçok fedakârlığa katlanacaklar, birçok sorunu çözecekler, ama isimleri çok da zikredilmeden sağ salim emekli olup meslek hayatlarını geride bırakacaklar. Bu meslek öyle bir meslektir, fedakârlık isteyen bir meslektir. Ama şunu da unutmamak lazım, her türlü zorluğuna rağmen yapılabilecek en onurlu, en gururlu ve en şerefli mesleklerden birisidir. Devletin Valisi olarak ben sizlerden şunu istiyorum. Emir alacağınız ve uyacağınız tek şey devletin kanunları ve sizle ilgili olan mevzuatıdır. Onun dışında da sıralı amirleriniz haricinde hiç kimseden emir, talimat, tavsiye ve telkin almayacaksınız sizlere düşen görev budur. Beyninizi bu dediğim yerlerin dışında hiçbir yere kiraya vermeyin.

Bu memleketin şuanda olduğu gibi asli, onurlu ve şerefli evlatları olarak meslek görevinizi tamamlayın. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu memleket bu hassasiyetlere alışıktır. Binlerce yıllık Türklük tarihimiz ve bin küsur yıllık Müslümanlık tarihimiz hep iç ve dış ihanetler saldırılarla örülüdür. Bugünde böyledir” diye konuştu.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Şafak Ertan Çomaklı da 2016 sonunda özel hareket polis alımları için ilana çıktıklarını ve yaklaşık 450 bin rekor bir başvurunun olduğunu ve bunların arasından 10 bin kişinin seçildiğini bunların içinden de 3 bin 24 adayı devlete teslim edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından 19. dönem birincisi Ali Arslan, yaş kütüğüne plaket çaktı. POMEM’de dereceye giren Özel Harekât Polislerine diploma ve hediyeleri Vali Çeber ve protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrenciler Türk Bayrağı ve tabanca üzerine ellerini koyarak hep bir ağızdan yemin ederek Polisliğe ilk adımı attılar. Diplomalarını alan özel harekât polisleri, keplerini fırlattıktan sonra aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

#POMEM
#Karabük
#mezuniyet töreni
#Özel harekatçılar
٪d سنوات قبل
default-profile-img