|

6 Ağustos AÖF tek ders sınavı iptal! AÖF tek ders sınavı ne zaman?

16 Temmuz günü yapılması planlanan AÖF tek ders sınav FETÖ darbe girişimi sonrasında iptal oldu. Açık Öğretim Fakültesi tarafından 6 Ağustos'ta yapılması planan Tek Ders sınavı dün akşam saatlerinde adaylara gönderilen mesaj ile tekrar iptal edildi ve ileri bir tarihe ertelendi. Peki AÖF tek ders sınavı ne zaman?

Yeni Şafak
12:07 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 09:17 - 26/07/2016 Salı
Diğer

6 Ağustos AÖF tek ders sınavı iptal! 16 Temmuz günü yapılması planlanan AÖF tek ders sınav FETÖ darbe girişimi sonrasında iptal oldu. Açık Öğretim Fakültesi tarafından 6 Ağustos'ta yapılması planan Tek Ders sınavı dün akşam saatlerinde adaylara gönderilen mesaj ile tekrar iptal edildi ve ileri bir tarihe ertelendi. Peki AÖF tek ders sınavı ne zaman?



25 Temmuz AÖF tek ders sınavı açıklaması:


Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı, 2015-2016 öğretim yılında tek dersten başarısız olan ve bu dersini geçtiği takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 2015-2016 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı

ileri bir tarihte

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa'da gerçekleştirilecektir.



6 Ağustos'ta yapılması planlanan AÖF tek ders sınavı ileri bir tarihe ertelendi. Sınavın ne zaman yapılacağına dair henüz bir tarih belirlenmedi.


AÖF TEK DERS SINAVI GİRİŞ ŞARTLARI NELER?


* Kayıtlı olduğu bölüm/programda tüm dersleri alan ve tek dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavına girebilirler.



* Öğrencinin sınava gireceği tek derse 2015-2016 Öğretim Yılı Güz veya Bahar döneminde kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.



* Başarısız olduğu tek dersten (DZ), (YZ) harf notu alan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilmez.



* Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri uygulamalı dersler) için tek ders sınav hakkı verilmez.



* Tek ders sınav notu dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenir.



* Tek ders sınavı sonucunda hesaplanan başarı notuna göre öğrencinin harf notu, ilgili dönemde o dersten Öğrenci Değerlendirme Sistemi sonucunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir.



* Her ne sebeple olursa olsun tek ders sınavına katılmayan veya katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Tek ders sınavına girmeyen öğrencilerin dönem sonu harf notları geçerli olacaktır.





#AÖF
#AÖF tek ders sınavı
#FETÖ
#Darbe girişimi
8 yıl önce