|

667 sayılı KHK ile açığa alınan polislerin isimleri belli oldu mu?

667 sayılı KHK ile açığa alınan polislerin isimleri belli oldu mu? İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki 829 personel, FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle açığa alındı. Özel Güvenlik Daire Başkanlığı İstanbul Grubunda başmüfettiş olan 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Yılmaz da görevinden uzaklaştırılanlar arasında bulunuyor. İşte 667 sayılı KHK kararları ve kararın ayrıntıları...

Yeni Şafak
07:59 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:32 - 27/04/2017 Perşembe
AA
667 sayılı KHK kararları ile açığa alınan polislerin isimleri
667 sayılı KHK kararları ile açığa alınan polislerin isimleri

667 sayılı KHK kararları ile 9 bin 103 personel görevinden uzaklaştırıldı. Vatandaşlar ise açığa alınan polislerin isimlerini merak ediyor. Peki 667 sayılı KHK ile açığa alınan polislerin isimleri belli oldu mu?

Açığa alınan polislerin isimleri netleşti.

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle yurt genelinde görevinden uzaklaştırılan 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubundan 829'unun İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ikisi 4'üncü sınıf emniyet müdürü, biri emniyet amiri, 85'i komiser sınıfı, 741'i memur olmak üzere 829 personel açığa alındı.

Özel Güvenlik Daire Başkanlığı İstanbul Grubunda başmüfettiş olan 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Celal Yılmaz'ın da açığa alınanlar arasında olduğu belirtildi.

Celal Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı iken 17 Ağustos 2015'te Küçükçekmece'de trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu vurarak öldüğü gerekçesiyle tutuklanmış ve 8 gün sonra serbest bırakılmıştı. "Haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Yılmaz, aynı yıl 19 Kasım'daki duruşmada yeniden tutuklanmıştı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2016 yılının şubat ayındaki son duruşmada, "meşru müdafaa sınırları ve mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaş" nedeniyle sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmederek Yılmaz'ı tahliye etmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yurt genelinde 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun, FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldığı bildirilmişti.

Emniyet'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"667 sayılı Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin ikinci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9103 emniyet teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırılmıştır."

Antalya'da 175, Muğla'da 45 ve Burdur'da 30 polis ile 1 komiser, Isparta'da 2 emniyet amiri, 1 başkomiser, 6 komiser yardımcısı, 2 başpolis ve 40 polis memuru olmak üzere 302 emniyet teşkilatı mensubu görevinden uzaklaştırıldı.


#FETÖ
#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
#667 sayılı KHK
7 yıl önce
default-profile-img