|

7 Ekim ehliyet sonuçları için geri sayım başladı! MEB ehliyet sonuçları

7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları için geri sayım başladı. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 7 ehliyet sonuçları 19 Ekim Perşembe günü erişime açılacak. Sonuçlar ise meb.gov.tr üzerinden öğrenilecek. İşte 7 Ekim ehliyet sonuçları sorgulama sayfası.

Yeni Şafak
11:31 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 11:40 - 17/10/2017 Salı
Diğer
Ehliyet sonuçları için geri sayım başladı. 7 Ekim'de gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları 19 Ekim'de açıklanacak.
Ehliyet sonuçları için geri sayım başladı. 7 Ekim'de gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları 19 Ekim'de açıklanacak.

Ehliyet sonuçları için geri sayım başladı. 7 Ekim ehliyet sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Akademik takvime göre ehliyet sınavının sonuçları 19 Ekim Perşembe günü açıklanacak. MEB tarafından ise ehliyet sonuçlarının açıklanacağı saat paylaşılmadı.

Ehliyet sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB tarafından yayınlanan akademik takvime göre 7 Ekim ehliyet sonuçları 19 Ekim tarihinde açıklanacak.

Direksiyon sınavı ne zaman yapılacak?

Direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde, 70 puan barajını geçen adaylar arasında yapılacaktır. Bu koşulları sağlayan adayların katılım göstereceği direksiyon sınavı, belirlenen tarihten iki ya da üç hafta sonrasında sürücü kursları vasıtasıyla duyurulmaktadır.

Direksiyon sınavında dikkat edilmesi gereken hususlar

- Emniyet kemeri bağlama.

- Koltuk ayarlanması

- Ayna ayarlaması

- Aracı istop ettirmeme.

- Vites arttırma.

- Aracı kaldırabilme.

- Dönüşlerde sinyal verme.

- Sollamalarda sinyal verme

- Işıklarda geçişlere dikkat etme.

- Geri geri gitme.

Ehliyet sınavında kaç soru var?

Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor.

#Ehliyet sonuçları
#7 Ekim ehliyet sonuçları
#MEB
6 yıl önce
default-profile-img