|

7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni

Meridyen Derneği tarafından "sonpeygamber.info" projesi kapsamında bu yıl yedincisi düzenlenen "Hadis ve Siret Araştırmaları Ödülleri" sahiplerini buldu.

Yeni Şafak
14:24 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:28 - 16/12/2017 Cumartesi
AA
7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni
7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende konuşan Meridyen Derneği Başkanı Melike Koç, derneğin sosyal bilimler alanında yapılan akademik çalışmaları desteklemek, Hazreti Muhammed'i en doğru şekilde anlamak ve anlatmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

"sonpeygamber.info" portalının 10 yıl önce açıldığını ve 2 ulusal, 2 uluslararası ödül aldığını anlatan Koç, "sonpeygamber.info portalı, Türkçe, İngilizce, Rusça, Almanca ve Fransızca olmak üzere 5 dilde internet yayıncılığı yapan, 160 ülkeden ziyaret edilen, sahasında akademik referans kaynağı olarak gösterilen bir web portalı haline geldi. Bu arada çocuklarımızı da unutmadık. Rengarenk görselleri, siyer radyosu, sevimli animasyonlarının yanı sıra bir sosyal sorumluluk projesi olarak sergilediğimiz mülteci sorununa dikkati çekmek üzere kıyıya vuran tüm çocuklara ithaf ettiğimiz 'Meraklı Çocuk Hayy' tiyatro oyunu ile çocuk sitemiz de minik ziyaretçilerine hizmet sunmaya devam ediyor." diye konuştu.

Koç, akademik sahada faaliyete geçirdikleri projeleri anlatarak, Hadis ve Siyer Araştırmaları Ödülleri'yle genç akademisyenleri teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yaptıkları tüm çalışmalarda Hazreti Muhammed'i en doğru şekilde anlamak ve anlatmayı hedeflediklerini anlatan Koç, şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki dinimizi nasıl anlayıp uygulayacağımız büyük ölçüde Efendimiz'i nasıl anladığımıza bağlıdır. Onun sireti ilahi mesajın beşeri düzeyde bizim için yaşanmış ve uygulanmış bir örneğidir. Bu örneği en doğru şekilde öğrendiğimizde aslında Kur'an'ın bize emrettiği yaşam şeklini de öğrenmiş olacağız. Değişen dünyada değişmeyen bu prensipleri farklı biçim ve üsluplarla günümüz insanına taşımak istiyoruz. Peygamber Efendimiz'den bize kalan bu kutlu mirası önemsizleştirmeye çalışanları bir tarafa bırakıp biz bu mirastan payımızı arttırmaya çalışıyoruz."

Hadis ve Siyer Araştırmaları Merkezi tarafından yürütülen Hadis Veritabanı Proje Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da proje hakkında bilgi verdi.

Törende Koç, konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Filistin'in başkenti Kudüs'ü simgeleyen tablo hediye etti.

Ödüller

Törende, "makale" kategorisinde "Hanefiler'in Mukaddime Temelli Hadis Usulü Literatürüne Katkısı" isimli çalışmasıyla Zübeyde Özben ve "Sahabe Yorumunun Mutlaklaşması - Huzeyme'nin Şahitliği Örneği" çalışmasıyla Abdulvahap Özsoy birincilik ödülünün sahibi oldu.

"Yüksek lisans" kategorisinde, Şükran Adıgüzel, "Vahyin Başlangıcıyla İlgili Siyer Kaynaklarındaki Rivayetlerin Değerlendirilmesi" teziyle birinci oldu. "Doktora" kategorisinde Rahile Kızılkaya Yılmaz, "Modern Hadis Tartışmaları Bağlamında Muvatta'daki Mürsel Rivayetler" konulu teziyle birincilik ödülünü aldı. "Hadis ve Sirete Hizmet Meridyen Özel Ödülü"nün sahibi Prof. Dr. Hayrettin Karaman, "Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü"nün sahibi merhum Prof. Dr. Talat Koçyiğit oldu.

Erdoğan, törende kazananlara ödüllerini verdi ve aile fotoğrafı çektirdi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da katıldı.

#7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödülleri
#Recep Tayyip Erdoğan
#Meridyen Derneği
#sonpeygamber.info
6 yıl önce