|

ABD Başkanlık kabinesinde ilk: Özel kuvvetler mensubu bakan oldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın İçişleri Bakanlığına aday gösterdiği Ryan Zinke (55), Senato'dan gerekli onayı alarak bakan olmaya hak kazandı. Ayrıca Zinke, bir başkanın kabinesinde görev alan ilk 'donanma özel kuvvetler mensubu' olarak kayıtlara geçti.

Yeni Şafak
19:50 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:59 - 1/03/2017 Çarşamba
AA
Zinke, bir başkanın kabinesinde görev alan ilk "donanma özel kuvvetler mensubu" olarak kayıtlara geçti.
Zinke, bir başkanın kabinesinde görev alan ilk "donanma özel kuvvetler mensubu" olarak kayıtlara geçti.

ABD Başkanı Trump'ın İçişleri Bakanlığına aday gösterdiği Temsilciler Meclisi Montana vekili Zinke'ye Senatodan onay çıktı- 31'e karşı 68 evet oyuyla bakanlık koltuğuna oturmaya hak kazanan Zinke, bir başkanın kabinesinde görev alan ilk "donanma özel kuvvetler mensubu" olarak kayıtlara geçti.



Senatodaki oylamada 68 senatör Zinke için evet oyu kullanırken sadece 31 senatörden olumsuz oy geldi. Bu sonuçla bakanlık koltuğuna oturmaya hak kazanan Zinke'nin kısa süre içinde yemin ederek görevine başlaması bekleniyor.



Daha önce Senatodaki bir oturumda Zinke, Trump'ın "iklim değişikliğinin gerçek olmadığı" yönündeki yorumuna katılmadığını ve Alaska bölgesindeki petrol ve doğalgaz aramalarını sınırlandıran düzenlemeleri yeniden gözden geçireceğini dile getirmişti.



1986-2008 yıllarında ABD Donanması Özel Kuvvetler Komutanlığında (Navy SEAL) görev yapan Zinke, bir başkanın kabinesinde görev alan ilk "donanma özel kuvvetler mensubu" olarak kayıtlara geçecek.



#ABD
#ABD Başkanı Donald Trump
#Ryan Zinke
7 yıl önce
default-profile-img