|

Adana’dan polis teşkilatına 330 taze kan

Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu’nda 20. dönem mezunu 330 kişi, düzenlenen yemin töreniyle mesleğe adımını attı.

Yeni Şafak
13:44 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:46 - 13/12/2017 Çarşamba
IHA
Adana’dan polis teşkilatına 330 taze kan
Adana’dan polis teşkilatına 330 taze kan
Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Polis Akademisi Başkan Yardımcısı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk Ayhan, 17-25 Aralık sürecinden sonra polis teşkilatına 56 bin 433 kişinin katıldığını belirterek, “Bugün toplam 6 bin 520 öğrencimiz mezun olmayı hak etti. Bugün itibariyle kuralarını çekip görevlerine artık başlayacaklar. 17-25 Aralık süreci ve onun ardından alınan tedbirlerin ardından öngörülü bir yönetim sayesinde bugün geldiğimiz 56 bin 433 rakamına ulaştık. Sizler devletin ve milletin polisleri olarak seçildiniz. Vergi verenlerin parasıyla bu okullarda eğitim hakkına sahip oldunuz. Devlete ve millete hizmet etmek temeliniz olsun. Sadece bu devletin ve milletin hizmetkarı olun, kimsenin olmayın” diye konuştu.

“Hukukun üstünlüğünden asla ayrılmayın”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise, “Meslek hayatınızda durgunluğa asla yer vermemeli sürekli ilerlemelisiniz. Hiçbir illegal yapı ile ilginiz ve itikadınız olmamalıdır. Tek bağlılığınız aziz milletimize ve yüce devletimize olmalıdır. Milletimiz ve devletimiz bize yeter. Her türlü nifak tohumunu söküp atmak hedefiniz olmalıdır. Demokrasiden, insan haklarından ve hukukun üstünlüğünden asla ayrılmayın” ifadelerini kullandı. Ayrıca Vali Demirtaş, mezun olan öğrencilere başarılar diledi. Konuşmanın ardından 15. dönem birincisi Erdinç Küçük, yaş kütüğüne plaket çaktı. Okulu dereceyle bitiren ilk 3 öğrenciye diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. Program sonunda öğrenciler yemin edip aileleriyle sarıldı. 330 öğrencinin mezun olduğu tören sırasında aileler ise çocuklarının mutluluğuna ortak oldu.

#Adana
#Adana Haberleri
6 yıl önce
default-profile-img