|

Maarif Vakfı ilk mezunlarını verdi

Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde, Afrika ülkelerinde faaliyet gösteren okullar ilk mezunlarını verdi. Somali ve Nijer’de düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler Türkiye Maarif Vakfı logolu cübbeleriyle sahneye çıktı. Nijerli siyasetçilerin de katıldığı törenlerde coşku dolu anlar yaşandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:10 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Maarif Vakfı ilk mezunlarını verdi
​Maarif Vakfı ilk mezunlarını verdi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Afrika ülkelerinde FETÖ ile bağlantısı bulunan okullar Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devredildi. Somali ve Nijer’de TMV’ye devredilen okullar ilk mezunlarını verdi.

EĞİTİMLERİNE TÜRKİYE'DE DEVAM EDECEKLER

Somali’deki TMV Okulları’nda mezun olan 84 lise öğrencisi için başkent Mogadişu’da tören düzenlendi. Programa, TMV Yönetim Kurulu üyelerinden Ahmet Türkben, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz ve Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği diplomatlarından Halil Güner’in yanı sıra öğrenci velileri katıldı. TMV bünyesinde faaliyet gösteren okullardan mezun olan öğrencilerin eğitimlerine Türkiye’de devam edeceğini belirten TMV Yönetim Kurulu üyelerinden Ahmet Türkben, "Eğitim kalitesini yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Mezun olan bazı öğrencilerimiz, Türkiye’deki üniversitelerde eğitimlerine devam edecekler" dedi.

KALİTE HER YIL ARTACAK

Somali’de verilen ilk mezunların ardından Nijer’de de mezuniyet coşkusu yaşandı.Türkiye Maarif Vakfı logolu cübbeleriyle diplomalarını alan 104 Nijerli genç, Türkiye ile eğitim işbirliğinin üniversite için de devam etmesi yönünde isteklerini dile getirdiler. Törene katılan Türkiye Maarif Vakfı Nijer Koordinatörü Mehmet Targal, "Önümüzdeki yıl çok daha kaliteli bir eğitim sağlanacak. Türkiye ile Nijer arasındaki dostluk katlanarak artacak. İki ülke arasındaki kalıcı dostluğu sürdüreceğiz. Türkiye Maarif Vakfı okullarının gelecek yıla dair büyüme ve gelişme hedefleri sayesinde daha kaliteli hizmetleri öğrencilerimize sunacağız" diye konuştu

THY’DEN HEDİYE
UÇAK BİLETİ

Türkiye Maarif Vakfı okullarından mezun olan Nijerli öğrencileri siyasetçiler ve velileri de yalnız bırakmadı. Düzenlenen mezuniyet töreninde Türk Hava Yolları da başarılı 2 Nijerli öğrenciye, İstanbul için uçak bileti hediye etti.

Afrika FETÖ’DEN
temizleniyor

Afrika ülkelerinde yapılan anlaşmalarla FETÖ terör örgütüne ait çok sayıda okul Bakanlar Kurulu Kararıyla Türkiye Maarif Vakfı’na devredildi. Yapılan mutabakat kapsamında TMV’ye, Gine’de 5, Çad’da 3, Somali’de 2, Sudan’da 2, Senegal’de 6, Moritanya’da 5 Nijer’de 5 okul ve 2 yurt devri yapıldı.

#Somali
#Galip Yılmaz
7 yıl önce