|

'Tunus'un başarısı ordunun siyasi tarafsızlığında gizli'

Tunus'ta Nahda Hareketinin lideri Gannuşi, Tunus siyasetinin başarısının silahlı kuvvetlerin siyaset konunda tarafsız kalmasından kaynaklandığını söyledi. Gannuşi, ülkesindeki en önemli sorunun işsizlik olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
17:43 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:48 - 20/10/2016 Perşembe
AA

Tunus'taki Nahda Hareketi Partisi Genel Başkanı Raşid el-Gannuşi, Tunus siyasetinin başarısının silahlı kuvvetlerin siyaset konusunda tarafsız kalmasından kaynaklandığını belirtti.



İtalya Meclisi Dışişleri Komisyonunda konuşan Gannuşi, İslam kelimesinin barışla eş anlamlı olduğunu vurgulayarak, partisinin Tunus kültüründeki İslami köklere saygı duyarak din ve devlet arasında denge sağlamaya çalıştığını dile getirdi.



"Tunus siyasetinin başarısı, gelişmiş sivil toplum yapısı ve silahlı kuvvetlerin siyaset konusunda tarafsız kalmasında gizli." diyen Gannuşi, devrimin ardından demokratik seçimlerle iktidara gelen Nahda Hareketi'nin 2013 yılı sonrası ülke çıkarlarını önceleyerek siyasi alanda geri adım attığına dikkati çekti.



Gannuşi, ülkesinin şu anda en önemli sorunları arasında özellikle gençler arasındaki büyük işsizlik ve turizm krizinin geldiğini söyledi.



Mısır'da işkence altında hayatını kaybettiği düşünülen İtalyan öğrenci Giulio Regeni konusunda İtalya'yla dayanışma içinde olduklarını belirten Gannuşi, Tunus ve İtalya arasında derin kültürel boyutu olan tarihi ilişkiler ve ortak jeopolitik çıkarlar bulunduğunu ifade etti.



Libya sorununa da değinen Gannuşi, Fayiz es-Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) tam destek verdiklerini kaydetti.


#Tunus
#Gannuşi
#Siyaset
#Ordu
7 yıl önce