|

Ahlat’ta gerçeği aratmayan tatbikat, Bitlis haberleri

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapılan bir yangın tatbikat gerçeğini aratmadı.

Yeni Şafak
09:56 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:57 - 28/09/2016 Çarşamba
Diğer

Bitlis Net Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) tarafından VEDAŞ Ahlat İşletme Şefliği'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.


Ahlat Belediyesi İtfaiye ekipleri, 112, UMKE ve polis ekiplerininde hazır beklediği yangın tatbikatında VEDAŞ çalışanlarına olası bir yangın esnasında yapılması gerekenler uygulamalı bir şekilde gösterildi. Siren seslerini duyarak VEDAŞ önünde toplanan vatandaşlar ise yapılan tatbikatı heyecanla izledi.


Tatbikatın ardından konuyla ilgili açıklama yapan Bitlis Net OSGB Sorumlu Müdürü ve B sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Necdet Yılmaz, oldukça başarılı bir tatbikat gerçekleştirildiğini belirterek:


"Bitlis Net İş Sağlığı Güvenliği ortak sağlık birimi olarak VEDAŞ Ahlat İşletme Şefliği'nde yangın, kurtarma tatbikatı yaptık. Bu tatbikat kapsamında dumana maruz kalan arkadaşlardan biri zehirlenme rolünü üstlendi. Bununla ilgili 112, 110, itfaiye, UMKE ve sağlık ekipleri tatbikatımıza katıldı. Bu tatbikat öncesi gerekli eğitimleri VEDAŞ ekibine sunmuştuk. Bu eğitimleri görevli arkadaşlar yerine getirdiler. Yangına müdahale etmesi gereken arkadaşlar onla uğraştılar, kurtarılması gereken eşyaların alınması için gerekli özveri sağlandı. Haberleşme ekibimiz gerekli çalışmayı yürüttüler. Haber verilmesi gereken kurum ve kuruluşlara hızlı bir şekilde haber verildi. İşlemlerimiz bu şekilde gerçekleşti. Bu tatbikatın yılda bir defa kamu kurum ve kuruluşlarında yapılması gerekiyor. Bu tatbikatı bugün Ahlat'ta gerçekleştirmiş olduk. Belediyenin, 110, 112 ve UMKE ekiplerine de katılımlar dolayı teşekkür ediyorum. Bu şekilde bir tatbikat gerçekleştirmemizin sebebi gerçekleşebilecek bir yangından sonra nasıl bir müdahale edilmesi noktasında bilgilendirme yapılmış oldu. Tüm arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Her yıl tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yapılması gereken zorunlu bir tatbikattır. Tabi yangın çıkarma yetkisi olan iş güvenliği uzmanları tarafından yapılması gerekiyor. Yetkisi olmayanlar tarafından böyle bir tatbikat yapılamaz. Çünkü tatbikat yapalım derken daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle sadece bakanlık tarafından yetki verilen kuruluşların bu tatbikatı yapması gerekiyor. Bu tatbikata destek ver tüm arkdaşlara tekrar teşekkür ediyorum" dedi.


VEDAŞ İş Sağlığı Güvenlik Koordinatörü Meziyet Sadıkoğludemir: "VEDAŞ Bitlis İl Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Bitlis Net OSGB'nin mevzuata uygun olarak her yıl yapması gereken bir yangın tatbikatı gerçekleştirdik. İl ve ilçe şefliklerinde yapılacak. Şuanda bu tatbikatı Tatvan, Adilcevaz ve Ahlat'ta gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız Allah korusun olabilecek bir yangın durumunda ve sonrasında neler yapılabileceği hakkında önce bilgilendirildiler. Sonrasında ise bunu bir tatbikatla görmüş oldular. Bence başarılıydılar. Tatbikatımıza katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

#Bitlis
#Ahlat
#Tatbikat
8 yıl önce