|

AK Parti'nin yeni MKYK listesi belli oldu

AK Parti'nin yeni MKYK listesi haberimizde. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin halk oylamasından 'EVET' kararının çıkması sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurucusu olduğu AK Parti'nin 998 gün sonra tekrar başına geçiyor. Bugün yapılan AK Parti'nin 3.Olağanüstü Kongresinde yeni MKYK listesi belli oldu. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
12:33 - 21/05/2017 Pazar
Güncelleme: 12:43 - 21/05/2017 Pazar
Diğer
AK Parti'nin yeni MKYK listesi belli oldu!
AK Parti'nin yeni MKYK listesi belli oldu!

AK Parti'nin yeni MKYK listesi belli oldu. Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapıldığı Ankara Spor Salonu'nun dışında toplanan partililere hitap etti.


Kongrede AK Parti'nin yeni yönetim kadrosu da şekillenecek. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu belli olacak. AK Parti'nin yeni yönetim kadrosu şu şekilde olacak:
MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULUAsıl üye adaylarıBinali YıldırımAbdülhamit GülAhmet SorgunAli AydınlıoğluAsuman ErdoğanBekir BozdağBerat AlbayrakBurhan KuzuBülent KarakuşCahit ÖzkanCevdet YılmazÇiğdem KaraaslanEfkan AlaErol KayaEthem SancakFatih ŞahinFevzi ŞanverdiHacı Ahmet ÖzdemirHamza DağHarun KaracanHatice Kübra ÖztürkHayati Yazıcıİbrahim Halil Yıldızİsa Sinan Göktaşİsmail Emrah KarayelJülide SarıeroğluMahir ÜnalMarkar EsayanMehmet Emin YılmazMehmet Mehdi EkerMehmet BuşMurat BaybaturMustafa AtaşMustafa KöseMustafa SavaşMustafa ŞentopMustafa YelNurettin CanikliÖznur ÇalıkRevza Kavakçı KanRecep UncuoğluRümeysa KadakSüleyman SoyluTamer DağlıVedat DemirözYasemin AtaseverZeki AygünZelkif KazdalZeyid AslanZeynep AlkışYedek üye adaylarıDerya BakbakMustafa KurtOsman BoyrazAyşegül Esra AtikYıldız SeferinoğluFevai AslanNurdan ŞanlıMurat YıldırımAhmet İnalMahmut GürcanHatice Dudu ÖzkalMurteza ZenginHülya NergisSerpil ÖzarslanŞadiye ÖztürkCeyda Bölünmez ÇankırıMustafa Hilmi DülgerEmrullah GürAhmet İziSalih ÇağdaşMustafa Demirİshak GazelBünyamin DemirMahmut Atilla KayaAhmet KılıçMERKEZ DİSİPLİN KURULUAsil üye adaylarıAli ÖzkayaHüseyin ÖzbakırAyhan Sefer ÜstünSerkan BayramKerem Ali SürekliMurat AlparslanMurat GöktürkTaha AyhanSabri ÖztürkSerap Yahşi YaşarZeynep YıldızYedek üye adaylarıHurşit YıldırımAhmet Sami CeylanOya EronatSalih CoraSalih ÇetinkayaGENEL MERKEZ PARTİ İÇİ DEMOKRASİ HAKEM KURULUAsil üye adaylarıAziz BabuşçuVedat BilginŞamil TayyarYedek üye adaylarıTahir ÖztürkÖmer ÖzkartalSİYASİ ERDEM VE ETİK KURULUAsil üye adaylarıAhmet Cemil TunçMustafa ÜnalHalide İncekaraGüldal AkşitNihat EriYedek üye adaylarıEkrem ÇelebiArzu Aydın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti teşkilatlarından çok çalışmalarını isteyerek, "Üzerimizdeki spekülasyonları, sandıktan cevabını vererek yine yok edeceğiz." dedi.

Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapıldığı Ankara Spor Salonu'nun dışında toplanan partililere hitap etti.

"Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım Bey, sevgili yol arkadaşlarım; sizleri 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum." diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, fiili bir ayrılığın ardından bugün bir araya geldiklerini söyledi.

Partililerin "İşte ordu, işte komutan" sloganları üzerine Erdoğan, "Sevgili yol arkadaşlarım; sizlerin heyacanı heyecanımızdır, sizlerin çoşkusu coşkumuzudur. Sabah 04.00'ten itibaren sizler buradasınız. Bu 3. Olağanüstü Kongre'deki heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. İzmir'den gelen bir midibüste maalesef bir kazanın olması bizleri üzdü. Allah'a hamdediyoruz, herhangi bir ölüm söz konusu değil. Yaralılarımıza şifalar diliyoruz." dedi.

"Gönüldaşım..."

Erdoğan, çıktıkları yolda gece gündüz yürümeye devam edeceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Emaneti bugünlere kadar taşıyan değerli yol arkadaşım, gönüldaşım Binali Yıldırım Bey'e de tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bakın önümüzde 2019 var, martında yerel seçimler var, kasımında parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Onun için durmak yok. Çok çalışacağız. Tevazuyu elden bırakmayacağız ama unutmayın bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var. Kapı kapı dolaşmaya da devam edeceğiz. Gerek hanım kardeşlerim, gerek gençler, gerek ana kademe, çok çalışacağız. Üzerimizeki spekülasyonları, sandıktan cevabını vererek yine yok edeceğiz."

- Yıldırım: "Hoşgeldiniz Sayın Genel Başkanım, liderim"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ise AK Parti kongrelerinin bir şölen ve bayram olduğunu söyledi.

AK Parti teşkilatı mensuplarının, hasretin vuslata dönüştüğü anı yaşadığını vurgulayan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Hoşgeldiniz Sayın Genel Başkanım, liderim" sözleriyle selamladı.

Erdoğan ve Yıldırım daha sonra kongrenin yapılacağı salona geçti.


Erdoğan'ın gelişi sırasında "15 Temmuz Demokrasi Marşı" çalındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Ankara Spor Salonu'nun girişinde Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra bakanlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri karşıladı.

Erdoğan'ın gelişi sırasında "15 Temmuz Demokrasi Marşı" çalındı.

Salona girmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, dışarıda kendilerini bekleyen kalabalığa AK Parti'ye ait otobüsün üstünden kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Erdoğan'a salona girişinde eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım da eşlik etti. Yöresel kıyafetli çocuklar tarafından karşılanan Erdoğan daha sonra eşi, Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile salondaki platform üzerinden izleyicilere beyaz ve kırmızı karanfiller dağıttı. Bu sırada Erdoğan'ın seslendirdiği "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şiiri okundu.

Bu sırada salonda, üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Kurucu lider, sağlam irade" yazılı dev pankart açıldı. Erdoğan çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçti. Erdoğan'ın yerini almasının ardından, kongrenin açılışı yapıldı.

Salona, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un fotoğraflarının yer aldığı "Vatan size minnettar" yazılı poster asıldı.

Kongredeki konuşmalar, işitme engelliler için işaret diliyle anlatılırken, yabancı konuk ve gazeteciler için İngilizce ve Arapça'ya çevrilecek. Konuşmalar, salon dışında kurulan ekranlardan da takip edilebilecek.

Erdoğan'ın siyaset hayatı sinevizyonla anlatıldı

Erdoğan'ın salona girişi öncesinde salon ışıklarının bir bölümü söndürülürken, partililerin cep telefonlarının ışıklarını yaktıkları görüldü.

"Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan salona gelmeden önce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından Cumhurbaşkanlığına kadar geçen süreyi anlatan video film, halk ozanı Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsü eşliğinde salondakilere izlettirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre salon dışında yaklaşık 80 bin katılımcı kongreyi izlemek üzere toplandı.

Erdoğan yeniden genel başkan olacak

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 27 Ağustos 2014'te genel başkanlık koltuğunu Ahmet Davutoğlu'na bırakan Erdoğan, 998 gün aradan sonra yeniden AK Parti Genel Başkanlığını üstlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurucusu olduğu partiye yeniden genel başkan seçilmesi beklenen kongrede, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte önemli bir adım daha atılacak.

22 Mayıs 2016'da yapılan 2. Olağanüstü Büyük Kongre ile genel başkanlığa seçilen Başbakan Yıldırım, 364 gün genel başkanlık yapmış olacak.

#Erdoğan
#MKYK
#Ahmet Davutoğlu
#Binalı Yıldırım
#AK Parti
#AK Parti MKYK listesi
#Yeni MKYK listesi
7 yıl önce
default-profile-img