|

Akhisar Belediyespor Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta?

Akhisar Belediyespor Galatasaray maçı ne zaman ve saat kaçta oynanacak? Süper Lig'de ilk hafta maçlarının oynanmasının ardından takımlar yeniden sahaya çıkıyor. Kendi evinde Eren Derdiyok'un attığı golle Karabükspor'u 1-0 yenen Galatasaray deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşıyor. Peki Akhisar Belediyespor Galatasaray maçı ne zaman ve saat kaçta?

Yeni Şafak
09:56 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 07:14 - 26/08/2016 Cuma
Diğer

Akhisar Belediyespor Galatasaray maçı ne zaman ve saat kaçta? ilk maçında 3 puanla ayrılan Galatasaray, Akhisar Belediyespor ile karşı karşıya geliyor. Taraftarlar ise maçın ne zaman ve saat kaçta oynanacağını merak ediyor. Peki Akhisar Belediyespor Galatasaray maçı ne zaman ve saat kaçta?



Akhisar Belediyespor Galatasaray maçı 27 Ağustos Cumartesi günü saat 21.45'de!


Galatasaray ile Akhisar Belediyespor, Süper Lig'de yarın 9. kez karşı karşıya gelecek.



Ege temsilcisinin Süper Lig'e yükselmesiyle başlayan rekabette geride kalan 8 maçtan 7'sini Galatasaray, birini Akhisar Belediyespor kazandı.



Sarı-kırmızılıların 21 golüne, yeşil-siyahlılar 8 golle yanıt verdi.



Manisa'da yapılan 4 maçtan 3'ünü kazanıp, birini yitiren Galatasaray, deplasmanda 7 gol atıp, 4 gol yedi.



Galatasaray, 2012-2013 sezonunda İstanbul'da 3-0, Manisa'da 2-1'lik skorlarla galip geldi. 2013-2014 sezonunda Manisa'daki maçı ev sahibi ekip 2-1 kazandı, İstanbul'da sarı-kırmızılılar, rakibini 6-1 mağlup etti. 2014-2015'teki müsabakalarda gülen taraf, İstanbul'da 2-1, deplasmanda da 2-0'lık skorlarla Galatasaray oldu. Geçen sezonki maçlarda ise Galatasaray, evinde 3-2, deplasmanda da 2-1'lik skorlarla galip geldi.



Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink:

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, transferde işlerine yarayacak bir oyuncu çıkarsa fırsatları değerlendireceklerini söyledi.





Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hollandalı teknik adam, yönetimle yaptığı toplantının özel bir görüşme olmadığını belirterek, transfer konusunda şu ifadeleri kullandı:



"Yönetim ve teknik heyet olarak takımı daha güçlü hale getirmek için iş birliği içinde çalışıyoruz. Halen ön libero arayışımız var. Kulübün finansal durumunu unutmamak lazım. Bir teknik direktör olarak oyuncu istemek çok kolay. Önemli olan kulübün mali durumu ve çıkarları. Mali durumu sarsmaması lazım. Forvette Podolski, Eren ve Berk var. Transferin son günlerindeyiz, işimize yarayacak oyuncu çıkarsa fırsatları değerlendiririz."



Kardemir Karabükspor karşısında elde ettikleri galibiyete değinen Riekerink, "Hem ben hem de oyuncular iyi oynamadığımızın farkındayız. Ne yapmamız gerektiğini araştırıp bir sonraki maç daha iyi olmamız gerekiyor. Hazırlık kampından bu yana ilk kez böyle negatif bir performans gösterdik." diye konuştu.



Riekerink, 1-0 yendikleri Kardemir Karabükspor karşısında yüzde 70 topa sahip olduklarını belirterek, şöyle devam etti:



"Önemli olan topla ne yaptığınız. Basit top kayıpları yaptık. Rakibimiz de bizden kaptığı toplarla kontratak oynamayı düşünen bir takımdı. Önemli olan iyi yaptıklarımızı bir sonraki maça taşımak. Akhisar'ın maçın analizlerine devam ediyoruz. Anladıklarımızı, defansif anlamda top rakipteyken, ofansif olarak bizdeyken ne yapmamız gerektiğini oyuncularımıza aktarıyoruz. Maç maç giderek şampiyonluk hedefine ulaşmak istiyoruz."




- "Linnes'i günah keçisi yapmadık"



Kardemir Karabükspor maçında Martin Linnes ile yaşadığı diyaloğun sorulması üzerine Riekerink, şöyle konuştu:



"Linnes'in performansından memnunum. İyi bir takım oyuncusu. Ne zaman görev verilirse en iyisini yapmaya çalışıyor. Son maçta oyuna kötü başladı. Herkesin başına gelebilir. Kendisini günah keçisi yapmadık. Onunla yaşadıklarım 'suçlusun, kötüsün' anlamına gelmiyor. Bazı oyuncuları uyandırmak gerekiyor. Su molasında yaptığım hareket onu uyandırmak içindi. Belki yanlış anlaşıldı. O da iyi oynamadığının farkındaydı."



Takımdaki sakat oyuncuların durumuna da değinen Riekerink, "Cavanda iyileşme sürecinde. Akhisar Belediyespor maçında oynaması imkansız. Milli takım arasında, önce bireysel sonra takımla çalışmaya başlayacak. Serdar Aziz ise sakatlıktan yeni döndü. Belli bir program dahilinde çalışıyor ve daha iyiye gidiyor." ifadelerini kullandı.




- Akhisar maçında rotasyon sinyali



Hollandalı teknik adam, Akhisar Belediyespor maçında kadroda değişiklik yapılıp yapılmayacağına yönelik bir soruya, değişikliğe gidebileceğini ve bunun için alternatiflerinin olduğunu söyleyerek cevap verdi. Riekerink, tecrübeli futbolcu Selçuk Şahin'in de bu rotasyona dahil olup olmayacağı şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:



"Hiçbir oyuncu vazgeçilmez değildir. Her oyuncu değiştirilebilir. Selçuk bizim için önemli bir oyuncu. Bireysel yeteneği yüksek bir oyuncu. Aynı zamanda kaptanımız. Bazı futbolcular saha dışında size yardım eden, önemli rol üstlenen oyunculardır. Selçuk da bunlardan biri. Karakteri, kişiliği, iyi kalbiyle saha içinde ve dışında bana çok yardımcı oluyor ama dediğim gibi herkesin yeri değişebilir."




- "Asıl hedef Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenmek değil şampiyon olmak"



Fenerbahçe maçlarının Galatasaray adına önemini bildiğini dile getiren sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısı, asıl hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurguladı.



Riekerink, "Fenerbahçe ile oynadığımız kupa finalinde bu maçların ne kadar önemli olduğunu hissettik. Kadıköy'de kazanmayı, taraftarlarımızı mutlu etmeyi isteriz. O maçın haftasında en büyük hedefimiz bu olacak ancak ana hedefimiz şampiyonluk, Fenerbahçe'yi deplasmanda yenmek değil. Derbi sadece ana hedefe giden yollardan biri." değerlendirmesini yaptı.



Türkiye'de şampiyonluk için 3 kulübün adının geçmesinin normal olduğunu söyleyen Hollandalı çalıştırıcı, kendi ülkesinde de Ajax, Feyenoord ve PSV Eindhoven'ın aynı durumda olduğunu aktararak, "Türkiye'deki küçük takımlar daha kaliteli işler yapabiliyorlar. Ligin ilk maçında bunu gördük. Galatasaray gibi bir takıma karşı iyi oynayan, organize olan bir takım vardı. Hollanda da böyle takımlarla oynamak daha kolay. Türkiye'de bütün takımlar saygıyı hak ediyor." şeklinde konuştu.




- "Daha fazla antrenman ve dinlenme fırsatı bulacağız"



Galatasaray'ın bu sezon Avrupa'da mücadele etmeyecek olmasının çeşitli avantajları ve dezavantajları olduğunu anlatan Riekerink, şunları kaydetti:



"Galatasaray gibi dünyanın her tarafında tanınan bir takımın mutlaka Avrupa'da mücadele etmesi gerekiyor. Avrupa'da oynamak takım, camia, oyuncular ve maddi durum için olumlu bir şey. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak oyuncuları ekstra motive ediyor. Bu da takımın gelişmesini etkiliyor. Ancak bu sene Avrupa'da oynamayacağız. Daha fazla antrenman ve daha fazla dinlenme fırsatı bulacağız. Sakatlık riski de azalacak. Bunlar mevcut durumun artıları."



"Burak Yılmaz'ı aratmamaya çalışacağım"

Galatasaray formasıyla Spor Toto Süper Lig'de çıktığı ilk maçta Kardemir Karabükspor filelerini uzatma bölümünde attığı golle havalandıran Eren Derdiyok, sarı-kırmızılı takımın eski golcüsü Burak Yılmaz'ı aratmayacağını söyledi.



Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Eren, Galatasaray'da beklentilerin yüksek olduğunu ifade ederek, "Bir forvet oyuncusundan beklentiler her zaman yüksektir. Baskı olması normal, buna her oyuncunun alışık olması lazım. Ben sahaya çıktığım zaman elimden geleni yapmaya çalışıyorum." diye konuştu.



Çin'in Beijing Gouan takımına transfer olan Burak Yılmaz'ın, Galatasaray'da önemli işler yaptığını belirten Eren, "Kendisini de oyun stilini de çok severim. Onu aratmamaya çalışacağım." ifadesini kullandı.



Bu sezon için gol hedefi koymadığını vurgulayan sarı-kırmızılı futbolcu, "Buraya takımın başarısı için geldim. Gollerimle takıma katkı sağlayabiliyorsam ne mutlu bana. Takım için en iyisini istiyorum. Şampiyonluğa oynamak istiyoruz. Ne kadar gol atabilirsem kendi adıma o kadar sevinirim." şeklinde konuştu.




-"Podolski ile iyi bir ikili olabiliriz"



Podolski ile oynaması konusundaki soruya Eren, "Oyuncular olarak elimizden geleni vermeye çalışıyoruz. Podolski ile iyi bir ikili olabiliriz. Onun kararını hoca verecek. Biz bütün oyuncular hep birlikte oynamaya çalışıyoruz." şeklinde ifadelerle cevap verdi.



Ligin ilk maçlarının her zaman zor olduğunu dile getiren golcü oyuncu, Kardemir Karabükspor karşısında galibiyete inandıklarını belirterek, "İlk maçın zor olacağını biliyorduk. Lige galibiyetle başlamak istedik ve hedefimize ulaştık. Bizim oynayacağımız futbolun daha kaliteli olması gerekiyor. Şans da bizden yanaydı." değerlendirmesinde bulundu.




- "Riekerink eksiklerimiz konusunda yardımcı oluyor"



Galatasaray'da çok güzel bir ortamla karşılaştığını söyleyen sarı-kırmızılı takımın yeni transferi, teknik direktör Riekerink'in kendisine çok yardımcı olduğunu vurgulayarak, "Arkadaşlarım iyi karşıladı. Çok cana yakınlar. Tecrübeli oyuncular var. Büyük bir camiaya geldiğimi hissettim. Riekerink yanına gidip konuşabileceğiniz bir hoca. Eksiklerimiz konusunda bize çok yardımcı oluyor." şeklinde konuştu.



Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında deplasmanda Akhisar'da kendilerini zor bir maçın beklediğini vurgulayan Eren, şunları söyledi:



"Kardemir Karabükspor maçında istediğimiz oyunu oynayamadık ama mücadele ederek kazandık. Akhisar Belediyespor da iyi takım olduğunu ilk maçını kazanarak gösterdi. Kazanmak için gideceğiz. İlk maçlar çok önemli."




- "Yönetimin kararını saygıyla karşılarım"



Transfer görüşmeleri yüzünden sezon öncesi verimli bir hazırlık dönemi geçiremediğini dile getiren Eren, Galatasaray'ın gündeminde yer alan forvet transferi konusunun kendisini endişelendirmediğini belirterek, "İyi çalışıp formayı kapmak istiyorum. Maçtan maça, idmandan idmana kendimi daha iyi hissediyorum. Forvete ihtiyaç varsa yönetimin kararını saygıyla karşılarım. Rekabet ne kadar çok olursa o kadar başarılı oluruz." ifadelerini kullandı.





Akhisar Belediyespor istatistik bozacak

Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü Galatasaray'ı konuk edecek Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Cihat Arslan, "Önde basabilen, rakibi bozan, daha hücumcu bir yapıda olacağız. Zaten Galatasaray'ı yenmek için de bunları yapmamız gerekiyor." dedi.



2016-2017 sezonuna Kayserispor galibiyetiyle başlayan Akhisar Belediyespor, 27 Ağustos Cumartesi günü Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Galatasaray'ı konuk edecek. Taraftarları karşısında ilk kez mücadele edecek Ege temsilcisi, Süper Lig'de en düşük galibiyet oranına sahip olduğu rakibini mağlup etmek için sahaya çıkacak.



Ligde 8 kez karşılaştığı rakibine karşı sadece 1 galibiyeti bulunan, 7 maçta ise sahadan puansız ayrılan Akhisar Belediyespor, ligdeki en farklı yenilgisini de 6-1'lik skorla 8 Mart 2014'te Galatasaray karşısında aldı.



Galatasaray karşısında tek galibiyetini 6 Ekim 2013'te Manisa'da 2-1'lik skorla elde eden Ege temsilcisi, geçen sezon 4'ü Türkiye Kupası ve 2'si Süper Lig'de olmak üzere 6 maçta 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik yaşadı.



Rakibine karşı 8 maçta 8 golü bulunan Akhisar Belediyespor'da mevcut oyuncular içinde Douglao ve Rodallega'nın birer golü bulunuyor.




- "Oyun kalitesi çok yüksek değildi"



Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de ilk haftada takımların genel olarak temposuz bir oyun tercih ettiğini söyledi.



Takımların lige temkinli bir başlangıç yaptığını kaydeden Arslan, şöyle konuştu:



"Süper Lig'in kalite olarak daha üst seviyede başlaması gerekiyordu. Oyun kalitesi çok yüksek değildi ama Beşiktaş düzenini koruyor. Medipol Başakşehir'de standardını sürdürüyor göründü. Fenerbahçe, kalitesine rağmen sorunları var. Ligin yeni ekibi Kardemir Karabükspor, Galatasaray karşısında çok dirençli ve pozitif oynadı. Fiziksel olarak en hazır takımlardan biri olarak gözüktü. Trabzonspor da Ersun Yanal'la daha iyi bir performans yakalayacaktır."




- "İstatistiği bozmak istiyoruz"



Arslan, bu hafta Manisa'da konuk edecekleri Galatasaray'ın doğru bir transfer politikası izlediğini belirterek, sözlerini devam etti:



"Galatasaray takım bütünlüğünü sağladığı takdirde şampiyonluk yaşayabileceğini düşünüyorum. Şampiyonluk için yeterli bir kadroya sahip. İstatistikler bu hafta Galatasaray'ın avantajlı olduğunu ve bize karşı üstün olduğunu çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Rakibimizi, geçen sezon sorunlu görünmesine ve biz de en iyi yılımızı geçirmemize rağmen bir türlü yenmeyi başaramadık. Bu istatistiği bozmak istiyoruz, onun için sahada olacağız. Teknik direktör olarak Galatasaray'da da çalışmak istiyorum. Bu anca Galatasaray'ı yenerek gerçekleşir."



- "Daha hücumcu olacağız"


İlk 11'de bir takım değişiklikler yapabileceklerini kaydeden Arslan, "Galatasaray karşısında Kayserispor maçına oranla daha dinamik bir takım olacağımızı söyleyebilirim. Önde basabilen, rakibi bozan, daha hücumcu bir yapıda olacağız. Zaten Galatasaray'ı yenmek için de bunları yapmamız gerekiyor." diye konuştu.



Arslan, Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zeminin gayet iyi durumda olduğunu belirterek, "Zeminde bir sorun yok. Zemin, futbolun önüne geçmez." ifadesini kullandı.



Yeşil-siyahlı ekipte Serdar Kesimal, kaleci Bora Körk'ün ile kuvvet ve dayanıklılık antrenmanlarını sürdüren Abdoul Sissoko, Galatasaray maçında forma giyemeyecek.



Akhisar Belediyespor'dan Galatasaray'a 3500 bilet


SPOR Toto Süper Lig'in ikinci haftasında cumartesi günü saat 21.45'te Galatasaray'ı ağırlayacak Akhisar Belediyespor, konuk takım taraftarı için 3500 kişilik yer ayırdı.


Karşılaşmayı Manisa 19 Mayıs Stadı'nın Gediz tarafındaki kale arkası tribününde izleyecek sarı kırmızılılar için bilet fiyatları 100 TL olarak açıklanmıştı. Galatasaraylıların satışa çıkan biletlere yoğun ilgi gösterdiği bildirdi. Ev sahibi taraftarlar ise müsabakayı kale arkası 100, maraton 110, kapalı 130 ve VIP tribün 150 TL'den izleyecek.


Biletini biran önce almak isteyen yeşil siyahlı taraftarlar, Passolig gişelerinin önünde kuyruk oluşturuyor. Akhisar Belediyespor'da sezonluk kombine kart satışı ise sona erdi


#Galatasaray
#Spor Toto Süper Lig
#Akhisar Belediyespor
8 yıl önce