|

2 çocuğu var: Biri Erbakan biri Erdoğan

Endonezyalı olan Teuku Zulkhairi, Türkiye sevgisi nedeniyle çocuklarına Erbakan ve Erdoğan isimlerini verdi. İki liderinde yalnızca Türkiye'yi değil tüm İslam coğrafyasını gözettiğini söyleyen Zulkhairi, iki siyasinin de liderlik vasıflarına hayran olduğunu kaydetti. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Zulkhairi, girişimin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkin bir lider olmasını çekemeyenlerin teşebbüsü olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
10:56 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:00 - 24/10/2016 Pazartesi
AA
Endonezya'nın Açe eyaletinde yaşayan Teuku Zulkhairi, çocuklarına eski Başbakan Necmettin Erbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isimlerini verdi.
Endonezya'nın Açe eyaletinde yaşayan Teuku Zulkhairi, çocuklarına eski Başbakan Necmettin Erbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isimlerini verdi.

Endonezya'nın Açe eyaletinde yaşayan Teuku Zulkhairi, çocuklarına eski Başbakan Necmettin Erbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isimlerini verdi. Teuku Zulkhairi, Türkiye'ye beslediği sevgi, eski Başbakan Erbakan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyduğu hayranlıktan ötürü çocuklarına Erbakan ve Erdoğan adlarını verdiğini söyledi.



Erbakan ve Erdoğan'ın sadece Türkiye'yi değil İslam coğrafyasını gözeten, bu coğrafyanın birliği için politikalar yürüten önemli isimler olduğunu ifade eden Zulkhairi, iki politikacının liderlik vasıflarına hayranlığını dile getirdi.



Birlik insanı Necmettin Erbakan


Zulkhairi, 4 Mart 2011'de dünyaya gelen ilk erkek evladına, bu tarihten bir hafta önce vefat eden Necmettin Erbakan'ın adını verdi. Erbakan'ın adını ortaokul yıllarında öğrenciyken duymaya başladığını, özellikle İslam dünyasının sorunlarına eğilmesi ve çözüm yolları araması çabasını takdirle karşıladığını belirten Zulkhairi, "Merhum Necmettin Erbakan'ın İslam dünyasında birliğe önem verdiğini, bu anlamda önemli çabalar sergilediğini düşünüyorum." dedi.



Etkin bir lider: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Türkiye'nin kalkınmasıyla, İslam dünyasının çeşitli sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirten Zulkhairi, "Sayın Erdoğan'a sevgi ve hürmetinden ötürü, 24 Haziran 2014'te dünyaya gelen ikinci erkek çocuğuma onun adını verdim." diye konuştu. Erdoğan'ın sadece Türkiye'deki değil dünyadaki Müslümanların izzetli ve şerefli bir duruş almalarındaki rolü ve katkısının son derece önemli olduğunu ifade eden Zulkhari, 15 Temmuz darbe girişimine de atıfta bulundu. Zulkhairi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı darbe girişimi, onun etkin bir lider olmasını çekemeyenlerin teşebbüsü. Bu darbenin başarısız olmasında, Erdoğan'ın dünya genelinde İslam birliğini sağlama konusundaki çabalarının katkısı ve Müslümanların dualarının rolü var." değerlendirmesinde bulundu.



Endonezya'da eski Başbakan Necmettin Erbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok sevilen politikacılar arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Aralık 2004 depremi ve tsunaminin ardından 6-7 Şubat 2005 tarihlerinde Açe'ye giderek incelemelerde bulunmuş ve Türk Kızılayı'na Türk köyü inşa etmesi talimatını vermişti.




#Açe
#Endonezya
#Necmettin Erbakan
#Recep Tayip Erdoğan
#Teuku Zulkhairi
7 yıl önce