|

Bayram göçü

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşlar, TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli girişinde ve Anadolu otoyolunun Ankara yönünde yoğunluk oluşturdu. Durma noktasına gelen trafik nedeniyle otoyolda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken bazı vatandaşlar yol kenarlarında mola verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2017 Pazar
Güncelleme: 01:27 - 25/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bayram göçü
Bayram göçü

Ramazan Bayramı tatilini yakınlarıyla memleketlerinde geçirmek için yola çıkanlar, TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli girişinde ve viyadüklerde yoğunluğa yol açtı. İstanbul’dan yola çıkanlar, Anadolu otoyolunun Ankara yönü Bolu kesiminde, Gerede Karadeniz bağlantı yolunda trafik oluştu. İstanbul’dan Ege Bölgesi yönüne giden tatilciler, Bandırma Feribot İskelesi’nde yoğunluğa neden oldu.

HIZ KONTROLÜ SAĞLANDI

Yoğunluk nedeniyle güzergahta zaman zaman hasarlı ve yaralamalı trafik kazaları meydana gelirken, Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güzergahlarda aldığı ek tedbirlerle ulaşımın durmaması için aralıksız çalıştı. Otoyolun belirli kesimlerinde de Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, radarlı hız kontrolü uygulayıp, aşırı hız, yakın takip, hatalı sollama yapmamalarını ve araçlarında aşırı yük taşımamalarını istedi.

SINIR KAPILARINDA BEKLEYİŞ

Avrupa’ya açılan sınır kapılarında da bayram yoğunluğu vardı. Bulgaristan’a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli ile Yunanistan’a geçiş yapılan İpsala ve Pazarkule sınır kapılarında küçük araç yoğunluğu oluştu. Komşu ülkelerin yoğunluğa cevap verememesi üzerine Türk tarafında araç kuyrukları oluşmaya başladı. Gümrük sahasının içinin dolması sonrası Kapıkule Sınır Kapısı dışına taşan kuyrukta uzun süredir bekleyen sürücü ve yolcular, hava sıcaklığının 30 dereceyi aştığı kentte sıkıntı yaşadıklarını belirtti.


Havalimanı
doldu taştı
Bayram tatili için hava ulaşımını tercih eden yolcular Atatürk Havalimanı’nda uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle pasaport kontrol noktalarında yoğunluk meydana gelirken, yurt dışına çıkmak isteyen gri ve yeşil pasaport sahipleri ile KKTC’ye gidiş işlemleri için oluşturulan bankoda sıra oluştu. Araçlarıyla terminale gelmek isteyen yolcular nedeniyle Atatürk Havalimanı girişinde zaman zaman trafik meydana geldi.

#Ramazan Bayramı
#TEM yolu
#Bolu Dağı Tüneli
7 yıl önce