|

Dualarla iyileşti

Mutlu Kaya, 37 gün sonra ilk kez gülümsedi. Katılacağı ses yarışması için hazırlanırken evinde silahla başından vurulan genç kız, o tarihten bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Yeni Şafak
04:00 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:44 - 24/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Ergani'deki evinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Mutlu Kaya, 37 günlük yoğun bakım ünitesindeki tedavinin ardından alındığı normal odasında ilk kez görüntülendi. Baba Mehmet Kaya, yaptığı açıklamada, kızının iyileşmesiyle çok mutlu olduğunu, yeniden doğduğunu söyledi. Kızının henüz tam konuşamadığını, kelimeleri hecelediğini anlatan Kaya, “Allah onu yeniden bize verdi. Bütün Türkiye'nin dualarıyla iyileşti” dedi.



İLK İSTEDİĞİ KURU FASULYE


Baba Kaya, kızının gözlerini açtığında “ne istiyorsun?” sorusuna “kuru fasulye” yanıtını verdiğini dile getirdi. Kaya, şunları söyledi: “Dün ablası ne istiyorsun' demiş, yemekleri saymış. Kuru fasulye istemiş. Hemen koştum çarşıdan aldım geldim. Onu getirdim bir tabak yedi, sonra bir tabak daha getirdim. 60 yaşındayım sanki yeniden doğmuş gibiyim. Çok duygulandım.”



FİZİK TEDAVİ UZUN SÜRECEK


Kızı Mutlu Kaya adına valilik aracılığıyla bankada hesap açtıklarını anlatan Kaya, “Başta yetkililer ve iş adamları olmak üzere herkesten yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Kaya, kızının o geceyi hatırladığını, hatırladıkça da ağladığını ifade etti. Anne Hanım Kaya ise kızının uzun bir fizik tedavi sürecinden geçeceğini ifade ederek, Sibel Can başta olmak üzere herkesten yardım beklediklerini kaydetti.









#mutlu kaya
#ses yarışması
#iyileşme
9 yıl önce