|

Hamo Ağa 200 torunu için darbeye karşı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Hamo Ağa lakaplı, 56 çocuk, 200 torun sahibi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan ve çiftçiler, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. 'Cumhurbaşkanı'nın arkasındayız. Bu darbeyi de kınıyoruz' diyen Arslan, 'Dik dur eğilme Hamo Ağa seninle' diye slogan atıp tekbir getirdi. Aynı zamanda 12 Eylül darbesinin mağdurlarından olan Hamo Ağa, darbe döneminde askerlerin 4 kaburgasını kırdığını da kaydetti.

Yeni Şafak
17:40 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:47 - 20/07/2016 Çarşamba
AA
56 çocuğu 200 torunu bulunan Mehmet Arslan 12 Eylül darbesi mağdurlarından.
56 çocuğu 200 torunu bulunan Mehmet Arslan 12 Eylül darbesi mağdurlarından.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde "Hamo Ağa" lakaplı, 56 çocuk, 200 torun sahibi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan ve çiftçiler, darbe girişimini protesto etti. Bismil Ziraat Odası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine, "Reis dik dur eğilme, Hamo Ağa seninle" şeklinde slogan atan grup, sık sık tekbir getirdi. "Türkiye'nin ve 200 torunumun geleceği için demokrasi nöbetindeyim" dövizini taşıyan Arslan, burada çiftçiler adına yaptığı açıklamada, girişimin tarihe kara bir leke olarak geçeceğini belirtti.



Darbe girişiminin sonuçsuz kaldığını, demokrasi ve halkın iradesinin kazandığını ifade eden Arslan, "Bu hain planı şiddetle kınıyorum. Halkın iradesine saygısı olmayan bu vatan hainlerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Hiçbir güç, hiç kimse halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanına, hükümete, halkın temsili olan meclise karşı darbe girişiminde bulunamaz. Demokrasilerde son sözü halk söyler ve halk hainlere müsaade etmedi." dedi. Cumhurbaşkanı ve tüm devlet kurumlarının yanında olduklarını ifade Arslan, "Bizler, canımız pahasına Başkomutanımızın arkasındayız." ifadelerini kullandı.



12 Eylül darbesinin mağduru


Açıklamanın ardından Arslan, Türkiye'nin darbelerden çok zarar gördüğünü belirterek, 12 Eylül 1980 darbesinde kendisinin de mağdur olduğunu dile getirdi. "O dönemde askerler benim dört kaburgamı kırdı." diyen Arslan, darbeye karşı olduklarını vurguladı. Darbe teşebbüsünde birçok insanın hayatını kaybettiğini belirten Arslan, şöyle devam etti:



"Bu insanlar, insan değil miydi? Çocukları yetim, eşleri dul kaldı. Biz huzur istiyoruz, insan gibi yaşamak istiyoruz. Ben, 56 çocuğum ve 200 torunum Cumhurbaşkanın arkasındayız. Bu darbeyi de kınıyoruz. Bana neye mal olursa olsun sonuna kadar Cumhurbaşkanının arkasındayım, şimdi ölsem bile. Türkiye'nin ve 200 torunumun geleceği için nöbetteyiz."



#Bismil Ziraat Odası Başkanı
#FETÖ
#Hamo Ağa
#Mehmet Arslan
#tepki
8 yıl önce