|

Hitler'in 'kırmızı telefonu' satılıyor

Nazi lideri Adolf Hitler'in telefonu, ABD'de bir müzayede evinde açık artırmaya çıkarıldı. 100 bin dolardan satışa çıkarılacak telefonun 200 ile 300 bin dolara alıcı bulması bekleniyor.

Yeni Şafak
14:13 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:16 - 18/02/2017 Cumartesi
AA
Kırmızı telefonun ne kadara satılacağı merak ediliyor.
Kırmızı telefonun ne kadara satılacağı merak ediliyor.

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Chesapeake City'deki Alexander Tarihi Müzayede evinden Bill Panagopulos, Sovyet askerleri tarafından Hitler'in sığınağında bulunan telefonun İngiliz subay Ralph Rayner'e verildiğini belirtti. Rayner'in oğlunun, Nazi partisi sembolünün ve Hitler'in isminin bulunduğu kırmızı telefonu satışa çıkardığını bildiren Panagopulos, Hitler'in bu telefonla katliam emirlerini verdiğini ifade etti.



Milyonlarca insanın hayatına mal olan telefon


Panagopulos, 200 ila 300 bin dolara alıcı bulması beklenen telefonun 100 bin dolarla açık artırmaya çıkarılacağını söyledi.



Kırmızı telefonu milyonlarca kişinin hayatına mal olan "kitle imha silahı" olarak nitelendiren Panagopulos, telefonun Hitler'in karargahının yanı sıra araç ve trenlerde de kullanıldığını kaydetti. Hitler'in Münih'teki evinde bulunan, kendisine ait "Kavgam" kitabının kopyası, geçen yıl Alexander Tarihi Müzayede evinde 20 bin 655 dolara satılmıştı.





#Adolf Hitler
#Alexander Tarihi Müzayede
#Hitler
7 yıl önce