|

'İmam hatipliler Göz Nuru oluyor'

İHH, ÖNDER ile birlikte 4 bin okulda yapılacak olan katarakt kampanyasını, İstanbul’daki tanıtım toplantısıyla başlattı. “İmam hatipliler Göz Nuru oluyor” sloganıyla başlatılan kampanya ile Afrika'da pek çok katarakt hastasının gözünün açılması sağlanacak.

Yeni Şafak
12:52 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 13:09 - 25/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Afrika'da katarakt sebebiyle göremeyen bir çok kişinin gözünün açılması amacıyla başlatılan kampanya için iki kurum ortak seferber oldu.
Afrika'da katarakt sebebiyle göremeyen bir çok kişinin gözünün açılması amacıyla başlatılan kampanya için iki kurum ortak seferber oldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, “İmam hatipliler Göz Nuru oluyor” sloganıyla yeni bir kampanyaya imza atıyor. Katarakt kampanyasına İstanbul’da gerçekleştirilecek tanıtım toplantısıyla Türkiye çapında yaklaşık 4 bin okulda başlatıldı.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım: "7 yaşındaki Nur annesini hiç görmemiş. Hangisi senin annen diye sorduklarında annesini kokusundan tanıyarak buluyor.Doğru hikayeleri bulmak ve bu şekilde yardım toplamak da önemlidir. İnsana hizmet ederseniz, Allah sizleri en yukarı taşır." dedi.

"Bu projeyi başaracağız"

ÖNDER Başkan Vekili Mustafa Canbey, "1 milyon 400 bin Önderli olarak bu projeyi başaracağımıza söz veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Afrika'da katarakt sebebiyle göremeyen bir çok kişinin gözünün açılması amacıyla başlatılan kampanya için iki kurum ortak seferber oldu. Kampanya sayesinde, Afrika'da pek çok katarakt hastasının gözünün açılması sağlanacak.


Bir Ameliyat bedelinin 250TL olarak belirlendiği kampanya daha önce "Yetim Kardeş Projesine" de destek veren İmam Hatip Öğrencilerinden büyük destek bekleniyor.

  • 2007 yılında “Karanlığa Göz Yumma” sloganı ile yola çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle Afrika’da son 10 yılda yaklaşık 100 bin katarakt hastasının ameliyatını gerçekleştirerek yeniden ışığa kavuşmasını sağladı. Bu yıl ise ÖNDER vakfı bu kampanyaya destek oluyor.
#İHH
#ÖNDER
7 yıl önce