|

Kanaat önderleri Görmez’le görüşecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından haksız yere tepki görmeye başlayan tarikat ve cemaat liderleriyle geniş katılımlı bir toplantı yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:51 - 23/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Toplantı öncesinde ise Din İşleri Yüksek Kurulu'nun oluşturduğu bir heyet, cemaat ve tarikat liderleriyle ön görüşme gerçekleştirdi. Heyet, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in taleplerini liderlere aktardı.



AYNI KEFEYE KONULAMAZLAR


Görüşmelerde öncelikli olarak, Görmez'in 15 Temmuz'dan sonra bütün cemaat ve tarikatların aynı kefeye konulmak istendiğini, bu dini yapıların 15 Temmuz ihaneti üzerinden okunmasının haksızlık olduğu, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını dile getirdiği anlatıldı. Şu ana kadar görüşmelerde ele alınan konuların başında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde dini ve ilmi denetim yapacak, bunun yanında da rehberlik görevini üstlenecek bir kurul oluşturulması yer aldı. Görüşmelerde din hizmetine ve din eğitimine destek veren sivil dini-sosyal yapıların daha şeffaf ve denetlenebilir yapılar olması yönünde ortak çalışmalar yapılmasının tartışıldığı öğrenildi.



RAPOR OLARAK SUNULACAK


Görüşmelerin önümüzdeki günlerde sona ermesi bekleniyor. Görüşmelerin ardından komisyon, Görmez'e yapılan görüşmeleri ve tarikat ile cemaatlerin isteklerini rapor halinde sunacak. Uygun görülen ortak bir tarihte de cemaat ve tarikat liderleri Başkan Görmez ile bir araya gelecek.



#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Mehmet Görmez
#FETÖ
7 yıl önce