|

Makedonya''da Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Makedonya''da Cuma Hutbesinde, Müslümanlara hitap etti. Görmez ''Irkımızı, rengimizi, mezhebimizi, Müslümanlığımızın önüne geçirmek bizim için en büyük tehlike'' dedi.

Aa
00:00 - 1/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:13 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Makedonya''da Cuma Hutbesi
Makedonya''da Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kızının düğün törenine katılmak üzere gittiği Makedonya''da dün tarihi Murat Camisi''nde Cuma namazı kıldırdı. Namaz öncesinde Cuma Hutbesinde, Üsküplü Müslumanlara hitap eden Görmez, Müslümanların küçük ve büyük mensubiyetleri olduğunu, fakat en önemli şeyin İslam mensubiyeti olduğunu söyledi.

BÜYÜK MENSUBİYETİMİZİ KORUYALIM

Küçük mensubiyetleri büyük mensubiyetin önüne geçirme çabalarının Müslümanların bugün yaşadığı en büyük sorunlardan biri olarak nitelendiren Görmez, "Bize düşen en büyük vazife en büyük mensubiyetimizi korumaktır. Ehli kıble oluşumuz, Allaha iman edişimiz, Muhammed Mustafa''ya ümmet oluşumuz, Kur''an-a iman edişimiz aynı Rahmana secde edişimiz, aynı Rahmana rukua varışımız, bizim Müslümanlar olarak dünyanın neresinde yaşarsa yaşayalım en büyük kimliğimizdir'' diye konuştu.

1492'de yapıldı

Üsküp''te üç yıl önce Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından onarılıp hizmete açılan Mustafa Paşa Camisi''nin 1492 yılında inşa edildiğini anımsatan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Amerika''nın bu yılda keşfedildiğini, Yahudilerin ise bu yılda İstanbul''a sığındığını hatırlattı. Hutbesine Ermenek''teki madenciler ve tüm dünyada zorda kalanlar için dua ederek son veren Görmez, cuma namazını da kıldırdı. Görmez, çıkışta Aşure dağıtım törenine de katıldı.

9 yıl önce