|

Nouman Ali Khan TVNET'te

Pakistan asıllı ABD'li vaiz Nouman Ali Khan TVNET'e konuk oldu. Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Khan, İslam'ın terörle bağdaştırılmasına ilişkin verdikleri mücadeleyi anlattı.

Yeni Şafak
16:34 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 16:59 - 23/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Pakistan asıllı ABD'li vaiz Nouman Ali Khan TVNET'te.



Khan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;



"Türkiye insanlığın umut kapısı.



Ben Kur'an okumadan, namaz kılmadan büyüdüm. Üniversitedeki ilk yıllarımda herhangi bir dine mensup değildim. Sonra Arapça'ya ilgi duymaya başladım. Tarih hocam, İncil ve Kur'an'dan bahsetti. Sonra Kur'an'ın İngilizce mealini aldım, okudum ama çok anlayamadım. Soru işaretlerim bitmedi. Arapça öğrenmeye karar verdim ve Arapça öğrendikçe daha çok ilgimi çekmeye başladı.



Kur'an'ı orijinal dilinden okudukça hayretim arttı. Aradığım soruların cevaplarını Kur'an-ı Kerim'de buldum.



Bu akşam Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan programda gençlere hitap edecek olan Nouman Ali Khan'ın konuk olduğu programın moderatörlüğünü Senai Demirci yapacak. Demirci, gençlerin sade, öz, duru ve diri bir dile ihtiyaç duyduklarını bu sebeple Khan'ı çok sevip benimsediklerini kaydetti.



İslam'la terör çok sık bağdaştırılmaya başlandı. Bu konuyla ilgili, 2 problem var: Aşırı uçlar çocuklara propoganda yapıyor. Biz de bu aşırı uçlara tepki göstermek adına gençlere bir alternatif oluşturmak için çalışıyoruz. Bu aşırı fikirleri çürütemezseniz, onlar galip geldiklerini düşünürler.































#Pakistan
#Nouman Ali Khan
#ABD
#TVNET
8 yıl önce