|

Oltayla 60 kiloluk balık tuttu

Saros Körfezi'nde tekneyle denize açılan İsmail Çakıcı ve Sezgin Mutlu oltayla 60 kiloluk orkinos balığı yakaladı. Oltayla tuttukları orkinos balığını çekerken çok zorlanan Çakıcı ve Mutlu, balığı İstanbul'daki büyük restoranlara sattıklarını ifade etti.

Yeni Şafak
17:29 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:32 - 25/07/2016 Pazartesi
AA
İki balıkçı tarafından güçlükle denizden çıkarılan orkinos böyle görüntülendi.
İki balıkçı tarafından güçlükle denizden çıkarılan orkinos böyle görüntülendi.

Balıkçılık yapan İsmail Çakıcı ve Sezgin Mutlu sabahın erken saatlerinde balık tutmak için denize açıldı.Duracakları yeri belirleyen balıkçılar, oltalarını denize bıraktı. Bir süre sonra bir oltanın hareket ettiğini gören Mutlu, misinayı çekmeye başladı bu sırada arkadaşı Çakıcı da yardım etti.Oltanın kopmaması için büyük uğraş veren balıkçılar 60 kiloluk orkinos balığını kayığa çıkardı ve daha sonra İstanbul'daki büyük restoranlara sattı. Mutlu, yaptığı açıklamada, oltayla ilk kez 60 kiloluk bir balık yakaladığını söyledi.



Oltanın kopmaması için büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Mutlu, "Meslektaşlarımız bu tür büyük balıkları genelde ağ ile yakalıyor. Avlanırken balık oltaya geldiğinde büyük bir kısmet olduğunu anladım. Yavaşça oltayı kavradıktan sonra misinayı kontrollü şekilde çektik. Balığın büyüklüğünü görünce biz de şaşırmıştık. Bu tür büyük balıkları genelde İstanbul'daki restoranlara satıyoruz. Bu balığı da İstanbul'a gönderdik" diye konuştu.



#Orkinos
8 yıl önce