|

Seda Sayan Umre'ye gitti

Sosyetenin tanınmış isimlerinden Nadire İçkale'nin her sene yaptığı Umre organizasyonuna bu sene sanatçı Seda Sayan da katıldı. Seda Sayan'ın da aralarında bulunduğu cemiyetin önde gelen ailelerine mensup 202 kadın bugün umre için kutsal topraklara gitti.

Yasin Yılmaz/İstanbul
00:00 - 24/02/2010 Çarşamba
Güncelleme: 13:44 - 24/02/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Seda Sayan Umre'ye gitti
Seda Sayan Umre'ye gitti

Sosyetenin önde gelen ailelerine mensup 202 kadın dün Umre için kutsal topraklara hareket etti. Suudi Arabistan Havayolları'nın tarifeli seferi ile İstanbul'dan Medine'ye hareket eden kafilede, Nadire İçkale ve kısa bir süre önce eşinden boşanan Seda Sayan'ın da olduğu ve cemiyetin önde gelen ailelerine mensup bayanlarında grupta yer aldığı görüldü. Her yıl geleneksel olarak cemiyetin önde gelen bayanlarını Umreye götüren Nadire İçkale, “Seyahate katılanlardan aldığımız ücret ile Güneydoğulu üniversiteli gençleri okutuyoruz” dedi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde çok sayıda bagajlarıyla da dikkat çeken tanınmış umrecilerden bazıları, terminalde başlarını örttü. Umreciler kıyafetleriyle de ilgi odağı oldu.


Umre için özel kıyafet

Uçağın kalkış saatinden iki saat önce havalimanına gelen ünlü sanatçı Seda Sayan ise kıyafetiyle dikkat çekti. Umre için özel bir kıyafet hazırlatan Sayan, gazetecilerin sorularına yanıtlamadı. Kutsal topraklarda 1 hafta kalacak olan Seda Sayan, Mekke ve Medine'de bulunacağı belirtildi. Mekke'de diğer bayanlar gibi 5 yıldızlı Hilton Oteli'nde kalacak olan Sayan, Medine'de de yine beş yıldızlı Oberoi otelde kalacak.


Organizasyonu düzenleyen Nadire İçkale ile birlikte Umre'ye giden kızı Diyar İçkale başörtüsünü bağlamakta zorlanınca annesi yardım etti. Daha önce de kızı Diyar'ın hacı olduğunu belirten Nadire İçkale, “Kızım Diyar daha önce hacca gitti ancak hala başörtüsü bağlamayı beceremiyor” diyerek Umre'ye gidenlerin de gülümsemesine neden oldu.


Cemiyetin önde gelen bayanlarının heyecanları gözlerinden okunurken umrecileri, aileleri ve arkadaşları kutsal topraklara uğurladı. Kutsal topraklarda 1 hafta ile 10 arasında kalacak olan 202 bayan, Mekke'de 5 yıldızlı Hilton Oteli'nde Medine'de de yine beş yıldızlı Oberoi otelde kalacakları açıklandı. Bu ziyaret için katılanların kişi başı 1600 euro ile 2000 euro arasında ücret ödedikleri öğrenildi.


Umreye ilk defa gidiyormuş gibi heyecanlı olduğunu belirten Nadire İçkale, “Seda'yı çok severim. Rabbimiz ona da nasip etti. Seda hanım ilk defa gidiyor. Her sene yaptığımız gibi umre seyahati sayesinde Güneydoğu'da okuyan üniversite talebelerine yardım ediyoruz. Seda Hamın benim çok yakın bir arkadaşımın vasıtası ile umre turumuzu duymuş, ama ben Seda'yı çok eskiden tanırım. Çok dürüst, çok mert bir kadındır, Çok da imanlıdır. Hep dualarını okuduğunu ben biliyorum. Şimdi inşallah ibadetini daha detaylı yapacak” dedi.



14 yıl önce