|

Şehit kızı: Benim babam bir kahraman

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Emniyet Amiri Cüneyt Bursa'nın 8 yaşındaki kızı Ceylin, iki aylık erkek kardeşine babasının kahraman olduğunu anlatıyor ve babası gibi polis olma hayali kuruyor. Ceylin Bursa, büyüdüğü zaman polis olmak istediğini ve babası gibi kahraman olacağını söylüyor. Erkek kardeşine babasının öldüğünü yavaş yavaş anlatacağını ifaed eden Ceylin, "Senin baban bir kahramandı diyeceğim" diye konuştu.

Yeni Şafak
11:22 - 29/07/2016 пятница
Güncelleme: 08:23 - 29/07/2016 пятница
AA
Ceylin babasının cenazesinde böyle ağlamıştı.
Ceylin babasının cenazesinde böyle ağlamıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Emniyet Amiri Cüneyt Bursa'nın 8 yaşındaki kızı Ceylin iki aylık erkek kardeşi Kerem Cüneyt'e babasının kahraman olduğunu anlatıyor ve babası gibi polis olmanın hayalini kuruyor. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, cuntacı askerlere engel olmak için Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü önünde kendini adeta siper eden 37 yaşındaki polis memuru Cüneyt Bursa'nın kızı, babasıyla geçen günlerini anlattı.



Bursa'nın yetim kalan iki çocuğundan biri olan 8 yaşındaki Ceylin Bursa, üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, polis olmak istediğini söyledi. Babasının şehit olduğunu bildiğini ifade eden küçük kız, "Benim babam bir kahraman ve kahraman kalacak. Benim babam ölmedi, babam şehit oldu. Benim babam, kahraman oldu. Ben de polis olmak istiyorum ama babam gibi normal polis değil atlı polis olmak istiyorum. Babam beni her zaman at binmeye götürürdü. Bir de her zaman 'koştur kızım' diyordu. Sonra ata koşsun diye vuruyordu. Ben de 'yapma baba' diyordum." diye konuştu.



'Kardeşime yavaş yavaş söyleyeceğim'


Ceylin Bursa, babasıyla çok güzel anıları olduğunu ve onu şimdiden çok özlediğini vurguladı. Bursa, birgün babasıyla kahve içmeye gittiklerini söyleyerek, "Babam, kahve almıştı, yanında da bir şurup vardı. Çok güzel oluyordu. Geçerken camı görmedi, oraya tosladı. Her yeri fındık koktu." diye babasıyla yaşadıklarını gülümseyerek anlattı.



İki aylık kardeşi Cüneyt Kerem'in babasına çok benzediğini söyleyen Ceylin, babasının adının kardeşinde yaşayacağını aktardı. Kardeşinin henüz çok küçük olduğundan babasını tanıma fırsatı bulamadığını dile getiren Ceylin, kardeşine her zaman babasını anlatacağını kaydetti. Babasının da onları çok sevdiğini, işten dönüşte hemen onlara sarıldığını aktaran Ceylin Bursa, "Kardeşime, 'Senin baban bir kahramandı' diyeceğim. Yavaş yavaş söyleyeceğim." dedi.



Muhabirliğin nasıl olduğunu merak eden Bursa,mikrofonu eline alarak, sorular da sordu.



#darbe girişimini
#Cüneyt Bursa'nın kızı Ceylin
#darbe girişimi
#FETÖ
#Şehit polis amiri Cüneyt Bursa
8 лет назад